BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

O manyağa ilk duruşmada müebbet

Konya’da aralarındaki boşanma davası devam ederken, kendisinden nafaka istediği için ayrı yaşadığı karısını sokak ortasında tabancayla öldür...

Abone ol

Konya’da aralarındaki boşanma davası devam ederken, kendisinden nafaka istediği için ayrı yaşadığı karısını sokak ortasında tabancayla öldüren sanık, ilk duruşmada müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet davasının ilk duruşması yapıldı ve karar verildi. Duruşmaya tutuklu sanık Ahmet B. (61) ile birlikte kızları ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti ilk önce sanık Ahmet B’yi dinledi. Cinayet zanlısı ifadesinde, “Kızımın yanına gitmiştim. Bisikletle geri dönerken yolda hanımla karşılaştım. Ona, ‘Ne olur birleşelim, yaşlı başlı insanlarız, boşanmak bize yakışmaz’ dedim. O da bana küfürler etti. ‘Sen erkek misin, erkek değilsin. Senden daha iyisini buldum’ deyince ben de dayanamadım. Ne yaptığımı hatırlamıyorum. Silahı kullanıp kullanmadığımı hatırlamıyorum” dedi. Mahkeme heyeti daha sonra maktulenin ve zanlının kızı olan M.S’yi dinledi. İfadesinde cinayeti görmediğini anlatan M.S, “Annem bize gelmişti. Bir süre kaldıktan sonra gitmek istedi. Onu uğurlamak için dış kapıya kadar çıktım. Uğurladıktan sonra içeriye girip dış kapıyı kapattım. Annem dolmuş bekliyordu. 1-2 dakika içinde silah sesleri duydum. Kapıyı kapatmamla silahın patlaması bir oldu. Dışarı çıkıp baktığımda annem kanlar içinde yerde yatıyordu. Babamdan şikayetçiyim. Cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.
Zanlının M. isimli diğer kızı da, “Suçlu cezasını çeksin” dedi. Mahkeme başkanı daha sonra savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı da mütalaasında, sanığa haksız tahrik altında eşine yönelik kasten öldürme ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından ağırlaştırılmış hapis cezası verilmesini talep etti.
Son sözleri sorulan sanık, “Çok pişmanım, beni yaşıma, çocuklarıma bağışlayın. Adaletinize sığınıyorum” diye konuştu. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonunda kararını açıklayarak, sanığa önce kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, ardından sanığın daha önceden sabıkasının olmaması ve mahkemedeki iyi hali göz önüne alarak cezayı müebbet hapis cezasına çevirdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Olay, Ocak ayı başında merkez Karatay ilçesi Karaaslan Hadimi Mahallesi Karaman Caddesi üzerinde meydana gelmiş, 2 çocuk annesi 51 yaşındaki Ayşe B, evine doğru yürürken, 2 yıldır ayrı yaşadığı ve boşanma davaları devam eden kocası Ahmet B. (61) ile karşılaşmıştı. Ayşe B. ile Ahmet B. tartışırken, tartışma sonrası Ahmet B, belindeki tabancasını çekerek eşine 7 el ateş etmiş ve bisikletiyle olay yerinden kaçmış, ağır yaralanan kadın ambulansla kaldırıldığı Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Ahmet B’nin karısını yol ortasında öldürmesi güvenlik kameraları tarafından da kaydedilmişti.
(İHA)