BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

TFF için en kuvvetli aday

TFF Onursal Başkanı ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in 27 Şubat'ta TFF Başkanı olacağı iddia ediliyor.

Abone ol

Yakın çevresine "Başkanlığı düşünmüyorum. Gençlere destek vermek lazım" diyen Erzik'in nabız yokladığı öne sürüldü.

Erzik'i isteyenlerin yoğun bir kulis içinde olduğunu yazan Sabah muhabiri Fatih Doğan, Erzik'in oluşmasını istediği ortamı ve başkanlığa uzanan sürecin yol haritasını yazdı. İşte o yazıdan bir bölüm:

Konumu itibariyle Erzik "Herkesin isteğiyle ve kurtarıcı sıfatıyla" gelmek istiyor. Gün itibariyle Erzik kendisini isteyenlere "Şartlar oluşursa evet" cevabını verdi. Bu şartların ilki, F.Bahçe dahil, tüm kulüplerin desteği...

1- Kulüpler Birliği Salı günü toplanacak. KBV Başkanı Yıldırım Demirören bu toplantıda "Önce içimizden birini seçelim" diyecek. Belirsizlik ve kaos yolu Erzik'e yarayacağı için ilk bu yol denenecek. Ancak kulüplerin nabzına göre Şenes Erzik ismi masaya konulacak ve siyasi erke mesaj verilecek.

KAOS ONUNLA BİTER!
2- Metris'ten hafta başı itibariyle gelen haberler Aziz Yıldırım'ın çözüm odaklı onayı olduğu bilgisi sızdı. Yani "Önce çözümü sorduğu, sonra destek verdiği.." 3- Siyasi erkin desteği "Çözümün tek adresi Erzik. Kaos onunla biter" denilerek büyük ölçüde alındı. Bu çözüm yoluna kulüplerinde isteğini ve meydanında desteğini görme adına kısmi onay alındığı iddia ediliyor. Bu işin içinde 18 gün önce istifa eden Göksel Gümüşdağ ve 3 gün önce Aydınlar'la birlikte istifa eden Lutfi Arıboğan ve Avukat Levent Bıcakçı'nın bilgi ve ilgisinin olduğu görülüyor.

SALI GÜNÜ KRİTİK!
Şenes Erzik'in "Başkanlığı düşünmüyorum, gençlere şans verin" açıklaması aslında bazı medyanın da içinde olduğu sürecin startını verdi. Süreç içinde Erzik dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Kulüpler Birliği'nden de ters bir sonuç çıkmaz ise Erzik'in TFF başkanlığı şimdiden hayırlı olsun.. Çözüm ne olacak derseniz! Mehmet Ali Aydınlar'ın 26 Ocak'ta yapamadıklarından farklı olacağını sanmıyorum!