BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,64
ALTIN 2.413,22
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekilden ilginç benzetme

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Meclis İçtüzük Değişikliği teklifini ilginç sözlerle eleştirdi

Abone ol

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Meclis İçtüzük Değişikliği teklifini eleştirerek, AK Parti'yi Bolu Beyi'ne, CHP'yi de Köroğlu'na benzetti.

Meclis Genel Kurulu’nda İçtüzük Değişikliği Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmelerde söz alan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, yeni Anayasa çalışmalarının yürütüldüğü bir dönemde içtüzük değişikliği teklifi getirilmesiyle Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarının sabote ve bloke edildiğini ileri sürdü.

DARBE İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Meclis Başkanı Cemil Çiçek’i göreve davet ettiğini söyleyen Kart, “Uzlaşma Komisyonunun olumlu çalışmalarından söz edeceksek, bu tür girişimlere izin vermememiz gerekir. İktidar, muhalefetin söz hakkını tümden kesmenin arayışı içindedir. Orta Asya tipi demokrasilerde görülecek şekilde Meclis içi bir darbe ile karşı karşıyayız” dedi.

KAMER GENÇ MADDESİ

İçtüzük Değişikliği Teklifinde yer alan ‘Genel Kurul’a çalışma düzenini bozucu döviz pankart materyal getirilemez’ düzenlemesinin bir Deniz Feneri düzenlemesi olduğunu ileri süren Kart, “Zekat hırsızlarını himaye eden zihniyet bu hırsızlıkların Meclis kürsüsünden işaret ve sembollerle dile getirilmesini engellemek istemektedir. Fotoğraf bu kadar açıktır. Bu madde bir suçüstü maddesidir. Bu madde Kamer Genç maddesidir” dedi.

AK PARTİ'YE KARŞI KÖROĞLU

AKP’nin konjonktürün getirdiği rehavet, iktidar gücünün getirdiği şımarıklığını dehşet ve kaygıyla izlediklerini söyleyen Kart, faşizan süreçlerin toplumsal meşru direniş hakkını da beraberinde getireceğini belirterek şunları söyledi: “Toplumların zulme karşı direnme hakları meşru bir haktır. Unutulmamalı. Bolu beylerinin olduğu yerlerde Köroğulları hep olacaktır. Hızır Paşaların olduğu yerlerde Pir Sultan Abdallar olacaktır. Derviş Mehmetlere karşı Kubilaylar hep olacaktır. AKP faşizminin olduğu her yerde Cumhuriyet ve demokrasiye aydınlanma devrimlerine sahip çıkan CHP olduğunu unutmayın.”