BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.442,03
HABER /  GÜNCEL

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Hafta sonu hava nasıl olacak?Sıcaklık ne yönde değişecek?

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu beklenen hava sıcaklık tahmminlerini yaptı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinde yağış beklenmiyor, batı bölgeler parçalı ve çok bulutlu iç bölgeler az bulutlu geçecek. İç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis görülecek.

HAVA SICAKLIĞI: Ege ve İç Anadolu'da hissedilir derecede (6 ila 8) olmak üzere Ülkemiz genelinde artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

BUZLANMA VE DON UYARISI: İç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KAR ERİMELERİNE DİKKAT: İç ve batı bölgelerde hava sıcaklığındaki artışa bağlı olarak yerdeki kar örtüsünün ani erimesi ile birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, taşkın vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde Güneyi ile Trakya' da buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Parçalı, kıyı kesimlerinin sabah saatlerinde çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kıyı kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) olarak esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Eğiminin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzeyinde yer yer sis bekleniyor.