BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,72
ALTIN 2.402,85
HABER /  GÜNCEL

Teziç'den YÖK'ün kararına sert tepki

YÖK'ün kararı eski YÖK Başkanı Teziç'in tepkisini çekti. Teziç, kararın kargaşaya neden olacağını söyleyerek karşı çıktı.

Abone ol

Üniversitelerde türban sorunu yine gündemde. Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç tartışmalarını değerlendirdi. Teziç, "derse giren çıkarılamaz gerekirse tutanak tutulur" şeklinde İstanbul Üniversitesi'ne yazı gönderen YÖK'ü eleştirdi. İşte Teziç'in YÖK yorumu;

Eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'den, YÖK'e türban eleştirisi. İstanbul Üniversitesi'ne gönderilen türbanla ilgili YÖK kararının tüm üniversiteler için geçerli olacağını söyleyen Teziç, uygulamanın üniversitelerde kargaşaya yol açacağını iddia etti. İşte Teziç'in CNN Türk'te YÖK'ün kararını değerlendirdiği o sözleri:

"Yüksek Öğretim Kurulu'nun yalnız bir üniversiteye değil böyle bir düzenleme genelge çıkarma ihtiyacını hissediyorsa bütün üniversitelere şamil olarak, üniversitelerin tamamını içerisine alacak biçimde yapabilmelidir. Bir üniversiteye özgü olmaz. İkincisi YÖK, demin söylediğim gibi çerçevesini çizerken farkında olmadan belli belirsiz öğrenci öğretim üyesi ilişkisini itilaflı bir çerçeveye oturtuyor. Şu mu söylenmek isteniyor: Öğretim üyesi görmezlikten gelsin?"

"GEÇERLİ OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Üniversitelere dışıradın bir müdahale olmaması gerektiğini söyleyen Teziç, Türk insanının muhbirliği kabul etmeyen buna tölarans göstermeyen yapısı olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu: 

Bunun kabul görebilecek bir düzenleme olabileceğini, böyle bir düzenlemenin geçerli olabileceğini bile düşünmek istemiyorum. Bunun siyasiler arasında gündeme oturdu, tartışılıyor. Tartışma hemen hırçınlaştı. Merak ediyorum, bu mahkemeler karşısında nasıl bir çözüm bulunacak bende merak ediyorum.