BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Vatandaşa at ve eşek yedireceklerdi

Denizli'de jandarma ekipleri kasaplarda at ve eşek eti satıldığı ihbarı üzerine yaptığı operasyonda 11 kişiyi gözaltına aldı.

Abone ol

Denizli'de jandarma ekipleri Baklan, Çal ve Honaz ilçelerinde at ve eşekleri kesip kasaplara satan organize suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 11 kişiyi gözaltına aldı.

Baklan Jandarma Komutanlığı, Baklan, Honaz ve Çal ilçelerinde bazı kişilerin at ve eşekleri kesip kasaplara sattığı ihbarını aldı.

Dün operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, 3 ayrı ilçede 11 kişiyi gözaltına aldı.

Aralarında kasapların da bulunduğu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda 279 kilogram at eti, 3 ayrı ata ait kaburga kemiği, 1 adet kesilmiş atın başı ve ayakları, 1 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet bıçak, 1 kantar ve atların taşınmasında kullanılan 8 adet araca el konuldu.

Ayrıca kesilmek için bekleyen 3 at da bulundu.

At ve eşeklerin, Baklan'a bağlı İcikli Köyü´nde gözaltına alınan M.A. tarafından kesilip, Kaklık beldesinde bir kasaba satıldığı belirlendi.

Gözaltına alınan A.Ü., İ.Ü., M.D., Ş.T., O.T., A.T., A.Ü., A.S., M.A., Ş.B. ve S.D. organize suç örgütü kurarak at ve eşekleri kesip satmak suçundan bugün Çal ilçesinde cumhuriyet savcılığına sevk edildi.