BIST 10.199
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.394,78
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ankara'da Pakistan'a yardım gecesi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri'nin düzenlediğ Pakistan'a yardım gecesinde konuştu.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği tarafından verilen Pakistan'a yardım gecesine katıldı. Davutoğlu, Pakistan'ın tarihinin en büyük doğal felaketi ile karşı karşıya olduğunu belirterek ölenlerin ailelerine ve Pakistan halkına taziyelerini sundu, ''Sözde değil gerçekte kardeşliği göstermek vakti'' dedi.

Davutoğlu, Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği'nin yardım kampanyası çerçevesinde verdiği yemekte yaptığı konuşmada, Türk hükümetinin felaketin ardından Pakistan'daki gelişmeleri yakından takip ettiğini, dost ve kardeş Pakistan'ı bu zor zamanlarında desteklemek ve felaketin etkilerini hafifletmek için her türlü çabayı göstermeye kararlı olduklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Pakistan'a giderek, selden etkilenen bölgeyi ziyaret ettiğini hatırlatan Davutoğlu, Başbakan Erdoğan'ın da Pakistan'ı ziyaret etmeyi planladığını kaydetti.

Bakan Davutoğlu, "İhtiyaçları olduğu sürece Pakistan'a her türlü yardımı yapmaya hazırız" diyerek, Türkiye'nin zor ve iyi günlerinde, her anda ve her yerde Pakistan halkının yanında olduğunu bildirdi.

Pakistan'daki sel felaketinin ardından yıkımın giderilebilmesi ve ülkenin yeniden imarı için hükümet ve sivil toplum kuruluşları tarafından yoğun çaba gösterildiğini anımsatan Davutoğlu, açılan kampanya çerçevesinde toplanan yardımlarla ülkede ilk aşamada öne çıkan altyapı ihtiyaçlarına kısmen katkıda bulunabilmek adına bir sağlık merkezi inşa edilmesinin hedeflendiğini belirtti.

''KARDEŞLİĞİ GÖSTERMEK VAKTİ''

Yaşanan felaketi duygusal ifadeler kullanarak anlatan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Sözde değil gerçekte kardeşliği göstermek vakti" diyerek, Türkiye'nin katkılarını özetledi.

Gözyaşları Sel Olmasın kampanyası çerçevesinde şimdiye kadar toplanan yardımların 130 milyon doları bulduğunu, bu rakamın sivil toplum kuruluşları tarafından toplananlarla birlikte 200 milyon dolar civarında olduğunu ifade eden Davutoğlu, Pakistan'a yaptığı resmi ziyareti de anlattı.