BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,45
ALTIN 2.489,25
HABER /  GÜNCEL

Teyzelerden gülme garantili anılar!

Vatozların, piranaların ve köpek balıklarının bulunduğu akvaryuma giden teyzeler bakın neler yaptı

Abone ol

Vatozlardan piranalara, yağmur ormanlarındaki zehirli kurbağalardan anakondalara kadar 1500 farklı türde 15 bin canlıyı görmenin mümkün olduğu İstanbul Akvaryum'da zaman zaman komik olaylar yaşanıyor.

Öyle ki balıklara biber, brokoli veren de var, yağmur ormanlarından bir dalı alıp, 'kendi evimde saksıda yetiştireceğim' diyen de. Köpek balığını 'gel gel' diye çağıran ziyaretçileri bile görmek mümkün.

Florya'da 22 bin metrekare büyüklüğündeki ''Dünyanın en büyük tematik akvaryumu''na gelenler Karadeniz ile başlayan ve Pasifik'e kadar uzanan bir yolculuğa çıkıyor. Akvaryumda Karadeniz, İstanbul ve Çanakkale, Marmara, Ege, Süveyş Kanalı, Kızıldeniz, Antartika, Akdeniz, Cebelitarık, Doğu Atlantik, Orta Atlantik, Batı Atlantik, Panama Kanalı, Pasifik, Nautilus ve Amazon yağmur ormanı gibi 16 alan bulunuyor. 1500 canlının barındığı akvaryumda, ziyaretçiler, irili ufaklı 64 adet tankta birbirinden ilginç deniz canlılarını yakından görüyor.

TEYZELERDEN KÖPEK BALIKLARINA BROKOLİ

Açıldığından bugüne 1 buçuk milyon kişinin ziyaret ettiği akvaryumda dalışların da başladığını hatırlatan Milli, ziyaretçilerin 20'nin üzerinde farklı türde köpek balığıyla birlikte uzman ekipler eşliğinde yüzebileceğini kaydetti.

Milli, akvaryumda zaman zaman komik olaylarda yaşadıklarını dile getirerek, ''Balıklara biber, brokoli getiren getiren, yağmur ormanlarından bir dalı alıp kendi evimde saksıda yetiştireceğim diyen teyzeler oldu. Köpek balığına bakıp, ''gel gel' diye çağıran ziyaretçilerimize de tanık olduk'' dedi.