BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Manken olmak için evden kaçtılar

Dershaneye gidiyoruz diyerek evden çıkan kızlardan haber alınamıyor. Gözü yaşlı aileler gelecek haberi dört gözle bekliyor

Abone ol

4 öğrenci gözü yaşlı ailesini ardında bıraktı ve manken olmak için evden kaçtı. 1 haftadan beri haber alınamayan kızlar polisi harekete geçirdi.

Muğla'nın Yatağan İlçesi’nde, "Dershaneye gidiyoruz" diyerek evden çıkan 3’ü Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencisi 4 genç kızdan, bir haftadır haber alınamıyor.

Aileleri perişan olan gençlerin okul arkadaşlarına, "Evden kaçıp, manken olacağız" dedikleri ileri sürüldü.

TELEFONLARI DA KAPALI OLUNCA...

Yatağan METEM öğrencisi H.M. (14), M.Y. (17), M.Ç.’nin (16) ve arkadaşları A.Y. (17) geçen 1 Aralık’ta evlerinden çıktı. Dört genç kızın akşam evlerine dönmemeleri üzerine merak eden aileleri, gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen kendilerine ulaşamadı. Dört genç kızın da telefonlarının kapalı olması üzerine yakınları Yatağan İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ve savcılığa kayıp başvurusunda bulundu. Harekete geçen polis, kızların buluşup, en son ilçedeki bir mağazadan bavul ve çeşitli giyecek alırken görüldüğünü belirledi. Polis, ortalıktan kaybolan okul ve mahalle arkadaşı 4 kızın fotoğraflarını tüm emniyet birimlerine dağıtarak, bulunmaları için çalışma başlattı.

EVDEN KAÇIP MANKEN OLACAĞIZ

M.Y.’nin babası Hüseyin Yılmaz (40), kızının okuldaki arkadaşlarına "Evden kaçıp manken olacağız" dediğini öğrendiklerini belirterek, hayatından endişe ettiklerini söyledi. Yılmaz, kızına seslenerek, "Biz seni çok seviyoruz. Lütfen, yuvana dön" dedi.

A.Y.’nin gözü yaşlı annesi Hatice Yağbasan (38), bir haftadır kızından haber alamadığını, gözünün kapıda, kulağının ise telefonda olduğunu anlatıp, "Yerini bilen ve duyanlardan en yakın polis veya jandarma karakoluna haber vermelerini istiyorum. Kızım bulunmadan bize rahat uyku yüzü yok" dedi.

Çaresiz baba Fethi Marçal (37) da tek başına büyüttüğüne dikkat çektiğini kızı H.M.’ye, evine dönmesi çağrısında bulunarak, "Kesinlikle sana kötü davranmayacağım. Senin yerin burası" dedi.

Bir haftadır haber alınamayan dört kızdan M.Ç.’nin babasının TIR şoförü, diğerlerinin ise işsiz oldukları öğrenildi.

GENÇ ÖĞRETMEN ÖLÜMDEN KAÇAMADI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

ACI SON!

Van’da görevli sınıf öğretmeni Gülşah Aktürk ayrıldığı eski sevgilisi Hakan Başar’dan kaçmak için Konya’ya geldi. Gülşah hocayı adım adım takip eden Başar, onu tabancayla öldürdü

Aslen Ispartalı olan ve ailesi Konya’da oturan sınıf öğretmeni Gülşah Aktürk, 7 yıldır Van’da görev yapıyordu. Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde işçi statüsünde çalışan Hakan Başar’la iddiaya göre bir süre arkadaşlık yapan Gülşah öğretmen, bir yıl önce ayrıldı. Ancak Hakan Başar peşini bırakmayıp sürekli rahatsız edince de savcılığa suç duyurusunda bulundu. Başar hakkında, Gülşah öğretmene yaklaşmama kararı alındı.

PEŞİNDEN GİTTİ

Buna rağmen Hakan Başar tarafından sürekli rahatsız edilen öğretmen Aktürk başka ile tayinini istedi. Bu olmayınca da koruma talebinde bulundu. Morali bozulan ve ne yapacağını şaşıran Gülşah öğretmen, 1 aylık rapor alarak 3 gün önce Konya’daki ailesinin yanına geldi. Ancak, durumu öğrenen Hakan Başar Van’dan uçakla Ankara’ya, oradan da kiraladığı otomobille akşam Konya’ya geldi. Başar, Aktürk’e yeniden sevgili olmak istediğini söyledi. Ancak reddedilince tabancıyla Gülşah öğretmeni öldürdü. Gülşah öğretmenin cenazesi Isparta’nın Şakrikaraağaç ilçesine bağlı Beyköy’de toprağa verilecek. Başar, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

ANKARA'DA KORKUNÇ KAZA!

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]9 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU İTFAİYE KURTARDI

Ankara’da meydana gelen kazada ikisi ağır dört kişi yaralandı. Kaza yapan aracın içine sıkışan 9 yaşındaki bir çocuk ise itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtuldu. Araçtan babasının kollarında çıkartılan çocuk sedyeyle ambulansa taşındı.

Ankara’nın Gölbaşı İlçesi’nde Şehit Ali Gaffar Okan Caddesi ile 407. sokak kesişiminde meydana gelen kazada ikisi ağır dört kişi yaralandı. Yaralı çocuk Halit Cihan Liman(9) araç içinde sıkıştı. Sıkışan çocuğun imdadına itfaiye ekipleri yetişti. Gölbaşı Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu araçtan babasının kucağında çıkartılan çocuk, sağlık ekipleri tarafından sedyeyle ambulansa alındı. Ambulans içinde yapılan ilk müdahalenin ardından yaralı çocuk hastaneye kaldırıldı.

Kaza Şehit Ali Gaffar Okan Caddesi üzerinde seyreden Muharrem Saptırmaz idaresindeki 06 HM 976 plakalı araçla 407. sokaktan karşıya geçmeye çalışan Kadir Liman idaresindeki 06 ZOZ 27 plakalı aracın çarpışması sonucu meydana geldi. 06 ZOZ plakalı araçta bulunan şoför Kadir Liman, Halit Cihan Liman, Yaşar Doğan ile 06 HM 976 plakalı aracın şoförü Muharrem Saptırmaz yaralandı. Her iki araç sürücüsünün de durumunun ağır olduğu öğrenildi.