BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Aya sürseniz bile namazımı kılarım

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü'nde, namaz kıldığı için baskı gördüğünü iddia eden şoför isyan etti.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü'nde, namaz kıldığı için iki kez disipline verilen otobüs şoförü Dündar Konuk, görev yaptığı Balçova ilçesi Teleferik Garajı'ndan alınarak, evine daha uzak olan Buca ilçesine gönderildi.

Daha önce evinden işine bir saatte gittiğini şimdi ise bu sürenin 3 buçuk saate çıktığını belirten Konuk, "Beni değil Buca'ya, aya sürseler orada da namaz ibadetimi yerine getireceğim." dedi.

Olayın basına yansıması üzerine ESHOT Ulaştırma Daire Başkanı Bilal Tuğrul'un emriyle Buca'ya sürüldüğünü iddia eden Konuk, "Daha önce evimden işyerime bir saatte giderken şimdi 3 buçuk saatim yolda geçiyor. İşi kendiliğimden bırakmam için yıldırma politikasını devam ettiriyorlar." dedi.

Kendisini yıldırmaya çalıştıklarını söyleyen Konuk, şunları söyledi: "Disiplin cezalarından sonra namaz kılmamla alakalı Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Özel Kalem Müdürlüğü'nden beni aradılar. Büyükşehir Belediyesi'nin Özel Kalem Müdürü ile görüştüğünü söylediler. Konu karşısında hassasiyetlerini dile getirdiler. Onlar söyledikten sonra ESHOT İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Süleyman Pehlivan Bey beni davet etti, yanına gittim. Kendisi benim gazetecilere verilen demecin şahsıma ait olup olmadığını sordu. Ben de bana ait olduğunu söyledim. Ve dedim ki Cumhurbaşkanı Gül'ün aramasından sonra beni sürgüne gönderdiler. Sürgün yerim Buca. Buca'daki hatları hiç bilmiyorum, yeni işe girmiş adam gibi. Yolu da 3 buçuk saat gidiş 3 buçuk saat geliş 7 saat. Daha mesaiye başlamadan 7 saat. Buca'ya gitmem ayrı bir sıkıntı oldu. Kendisine de dedim bu resmen sürgün diye. Bu işin çözülmesini beklerken, sürgünle karşılaştık. Hatta süründürülmeye başlandım. İşi bıraktırmak için baskı yapıyorlar. Ben namazı değil Buca'ya aya sürseler orada da namaz ibadetimi yerine getireceğim."

Kendisinin daha önce Teleferik'te görev yaptığını ve eviyle işi arasının bir saat olduğunu dile getiren Konuk, "Bana ihtiyaçtan kaynaklandığını söylediler ama resmi evraklarım bile gitmemiş. Oysaki Cumhurbaşkanlığı'ndan aramaları üzerine beni sürdüler." diye konuştu.

"BANA GÖRÜNTÜMÜN BOZUK OLDUĞUNU SÖYLEDİ"

Konuk, "Süleyman Pehlivan, bana namazın hoş olmadığını, Konak Meydanı'nda görüntümün bozuk olduğunu söyledi. Kendisine şunu söyledim 'efendim siz Konak Meydanı'na, aktarma merkezlerine mescit yaptırdınız lavabolar yaptırdınız ben mi gidip kılmadım.'" dedi.

MESCİTLER KALDIRILMIŞ

ESHOT'a bağlı olan garajlarda ve aktarma merkezlerinde bir mescidin bile olmadığını ifade eden Konuk, "Abdest almak için doğru düzgün yer yok. Pislikten geçilmiyor. Tuvaletten çıktığımız zaman el yıkayacak sabun yok. Ve namaz kılan arkadaşlarda sağda solda, ağaç arkasında gizli kapaklı yapıyorlar. Arkadaşlar, mescitlerin daha önce olduğunu ve kaldırıldığını söylüyorlar. Yaşadığım sıkıntıların biran önce kaldırılmasını beklerken, beni tutup da madalya verir gibi sürgüne göndermeleri ciddi sıkıntıları bana ve aileme yansımış durumda. İşi bıraktıracaklar bana bu şekilde bu yıpratma politikası. Ben daha önce Teleferik'teydim evimle arası bir saatti. Bana ihtiyaçtan dolayı kaynaklandığını söylediler ama resmi evraklarım bile gitmemişti." şeklinde konuştu.