BIST 10.170
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.388,70
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de günün bilançosu: 84 ölü

Suriye İnsan Hakları Örgütü, Suriye'de yaşanan ölümlerin sayısını açıkladı.

Abone ol

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), ordu birliklerinin çeşitli kentlerde ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 84'e yükseldiğini duyurdu.

Londra merkezli örgüt, güvenlik güçlerinin başkent Şam 'da muhaliflerin yoğun olduğu bölgelere havan topu ve roketlerle gerçekleştirdiği helikopter destekli saldırılarda, 46 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

SNHR, ayrıca operasyonlarda, Dera'da 9, İdlib'de 8, Halep'te 7, Deyru'z Zor'da 6, Hama'da 3, Humus'ta 2, Lazkiye, Rakka ve Haseke'de 1'er olmak üzere ülke genelindeki olaylarda ölü sayısının 84'e çıktığını bildirdi.

Şam'ın Kalamun ve Yermük bölgesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Beşşar Esed'e bağlı düzenli ordu birlikleri arasında çatışmaların yaşandığını kaydeden Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de başkentin Mezze kentinde şiddetli bir patlamanın meydana geldiğini ve Mezze Villat bölgesinde elektrik trafosuna isabet eden bir havan mermisinden dolayı bölgenin elektriklerinin kesildiğine değindi.

Rükneddin Şehitler Tugayı'nın, Rükneddin bölgesindeki askeri ulaştırma birimini ele geçirdiğini dile getiren SRGC, çok sayıda askeri mühimmatın ele geçirildiğini açıkladı.