BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,96
ALTIN 2.446,14
HABER /  GÜNCEL

Tersanede alacak eylemi

Alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle yeni inşa edilen bir gemiyi işgal eden işçilerin eylemi sürüyor.

Abone ol

Tuzla Tersaneler bölgesindeki Desan Tersanesinde çalışan ve alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle yeni inşa edilen bir gemiyi işgal eden işçilerin eylemi sürüyor.

Bir grup işçi gemideki işgali sürdürürken, tersane yetkilileri basın mensuplarının görüntü almalarını engellemek istedi.

Gazetecilerin yol kenarındaki eski konteynerin üstünden çekim yapmasına izin vermeyen tersane yetkilileri, olay yerine çağırdıkları iş makinesiyle konteyneri üzerinde gazeteciler varken kaldırmak istedi.

Eylem yapan arkadaşlarını tersane önünde bekleyen işçiler olaya tepki göstererek, konteynerin kaldırılmasını engelledi. Yaşanan kısa süreli arbedenin ardından tersane yetkilileri konteyneri kaldıramadan olay yerinden ayrıldı.

Bir süre sonra, geminin üzerindeki 31 işçiden 9'u, kendi istekleriyle gemiden indi. Polis bu kişileri gözaltına aldı.

Bu arada, sabah saatlerinden itibaren geminin üzerinde eylem yapan işçilere, arkadaşları ve bazı sendikacılar su ve yiyecek vermek istedi. Ancak, polis buna müsaade etmedi.

Öte yandan, Çevik Kuvvet ekipleri, eylem yapan işçilere destek vermek için tersane önünde bekleyen ve aralarında bazı sendika temsilcilerinin de bulunduğu grubu dağılmaları yönünde uyardı. Beklemeyi sürdürengruptakiler, polisin müdahalesinin ardından dağıldı.