BIST 10.140
DOLAR 32,28
EURO 34,98
ALTIN 2.460,22
HABER /  POLİTİKA

Mecliste PİŞPİRİK kavgası

CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, AK Partili vekillere "Bırakın pişpirik oynamayı" dedi..

Abone ol

CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, grubunun önerisi lehinde yaptığı konuşma sırasında tartıştığı AKP'li milletvekillerine, "Pişpirik oynayabilirsiniz ama sakin ve sessiz olun... Buraya gürültü yapasınız diye mi geldiniz?" dedi.

CHP Grubu'nun, tarım sorunlarının araştırılarak görüşülmesi için meclis araştırması açılması yönündeki önerisi lehine konuşan Muğla Milletvekili Gürol Ergin, son 3 yılda tarımsal ürünlerde 19 milyar 970 milyon dolarlık ithalat, 17 milyar 720 milyon dolarlık da ihracat gerçekleştiğini söyledi.

Meyve ithalatında patlama yaşandığına işaret eden Ergin, son 3 yılda 331 milyon dolarlık meyve ithalatı yapıldığını belirtti.

Gürol Ergin, Genel Kurul salonunda uğultu olduğunu ifade ederek, Başkanvekili Sadık Yakut'tan, milletvekillerini uyarmasını istedi.

AKP'li bir milletvekilinin "Dinlemek zorunda mıyız?" demesi üzerine Ergin, sinirlenerek "Dinlemek zorundasınız tabii ki... Pişpirik oynayabilirsiniz ama sakin ve sessiz olun... Buraya gürültü yapasınız diye mi geldiniz?" dedi.

CHP'li Ergin, AKP sıralarından laf atılması üzerine, "Kardeşim dinle be, yeter" dedi. "Kardeşim değilsin" diye laf atan AKP'li milletvekiline de Ergin, "Olamazsın zaten" yanıtını verdi.

Gürol Ergin, "Adam gibi ol" lafı atan AKP'li milletvekiline de "Adama benzer halin var mı?" karşılığını verdi.

AKP'li milletvekilinin "tuu' demesi üzerine de Ergin, "Tuu senin yedi ceddine, tuu sana" dedi.

Tartışma sırasında AKP sıralarından Ergin'e "Saçma sapan konuşma" lafı da atıldı.

Ergin, Başkanvekili Yakut'tan, tekrar milletvekillerini sessiz olmaları konusunda uyarmasını isteyince Yakut, milletvekillerinden sessiz olmalarını istedi; Ergin'e de "Lütfen ya konuşun ya da kürsüyü terk edin" dedi.

CHP'li Ergin de Yakut'un bu sözlerine, "Kürsü sizin babanızın kürsüsü olsaydı terk ederdim, ama değil..." yanıtını verdi.

Konuşmasına devam eden Gürol Ergin, ülkeye 50 bin ton kaçak kuru çay girdiğini iddia etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı buğday fiyatının beklenenin altında olduğunu belirterek, çiftçinin, AKP iktidarında açlığa mahkum edildiğini öne sürdü.

DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, öneri aleyhinde yaptığı konuşmada, son 3.5 yılda tarımda çöküş ve geriye dönüş yaşandığını ileri sürdü.

Öneriyi veren CHP'lilere "Tarımın konuşulacak çok az bir şeyi kaldığı bir dönemde tarımın sorunlarını konuşmanın bir anlamı var mı?" diye soran Kandoğan, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı buğday alım fiyatının da düşük olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından CHP'nin önerisi kabul edilmedi.