BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,99
ALTIN 2.446,05
HABER /  DÜNYA

Başbakanın kafasını kesecekti

Kanada'da yakalanan bir teröristin Başbakan Harper'ın kafasını kesmeyi planladığı anlaşıldı

Abone ol

Kanada'da hafta sonu düzenlenen operasyonla tutuklanan 17 terör zanlısından biri Kanada Başkanı Stephen Harper'ın kafasını kesmeyi istemekle suçlandı.

Steven Chand adlı zanlının avukatı, bugün sorguları yapılan zanlılardan 25 yaşındaki milletvekilinin Başbakan'ın boynunu vurmayı istediğini bizzat söylediği yolunda savcılık suçlaması bulunduğunu belirtti.

Kanada'daki en büyük terörle mücadele operasyonunda tutuklanan 5'ireşit olmayan 17 zanlının, Afganistan'daki Kanada askerlerinin çekilmesini sağlamak amacıyla parlamentoya baskın yapmayı, rehineler almayı, bazı binaları havaya uçurmayı ve Başbakan Harper'ı öldürmeyi planlamakla suçlandıklarını belirten avukat, bunların çok ciddi iddialar olduğunu söyledi. Avukat, Başbakan Harper'ı da yaptığı açıklamalarla yargıya müdahaleyle suçladı.

Bu arada, zanlılardan ikisinin daha önce silah kaçakçılığından hapse girdikleri ortaya çıktı.

Diğer zanlıların avukatları da, tutukluluk şartlarının kötülüğünden şikayet ederek, zanlılarla doğrudan konuşamadıklarını ve zanlıların aileleriyle temas kurmalarına izin verilmediğini bildirdiler.

Kanada medyasına göre de, zanlıların patlayıcı siparişi tespit eden polis, amonyum nitratı zararsız bir başka madde ile değiştirdi.

National Post gazetesi de kaynak göstermeden, El Kaide'den esinlenen bu terör hücresinin, kamyonla önemli bir binayı havaya uçurmayı ve bir kamusal alanda kalabalığın üzerine ateş açmayı planladıklarını yazdı.