BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Terörist cenazeleri teslim edildi

Çatışmada ölü olarak ele geçirilen bölücü terör örgütü üyelerinin cenazeleri ailelerine teslim edilmeye başladı.

Abone ol

Siirt'in Pervari ilçesinin Doğan köyünde 30 Haziran günü meydana gelen çatışmada ölü olarak ele geçirilen bölücü terör örgütü üyelerinin cenazeleri ailelerine teslim edilmeye başladı.

Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi morgunda bulunan cenazelerin teslimi nedeniyle bir grup sabahın erken saatlerinde hastanenin önüne geldi. Güvenlik güçlerinin de yoğun önlem aldığı görüldü. Hastane önünde uzun bir bekleyişten sonra Şanlıurfa ili nüfusuna kayıtlı olan Yasin Özmen'in cenazesi ailesine teslim edildi. Özmen'in babası Mustafa Özmen, hastaneye gelen Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ile görüştükten sonra yaptığı konuşmada gerginlik ve güvenlik güçleriyle bir sorun yaşanmasını istemediğini belirterek, "Slogan da atılmasın. Bana oğlumun cenazesini verin gideyim" dedi.

Cenazenin hastaneden çıkarılması esnasında grup Kürtçe slogan attı. Diğer cenazelerin de yarından itibaren ailelerine teslim edileceği belirtiliyor. BDP Milletvekili Osman Özçelik, Belediye Başkanı Selim Sadak, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz da grupla birlikte hastane önünde hazır bulundu.