BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

TSK'nın hedefindeki 3 PKKlı panikte!

Terör örgütünün lider kadrosunu ele geçirerek Türkiye'ye getirmek için "özel ekip" kuruluyor.

Abone ol

Terör örgütünün lider kadrosunu ele geçirerek Türkiye'ye getirmek için "özel ekip" kuruluyor. İşte hedefteki üç isim: Murat Karayılan, Fehman Hüseyin ve Cemil Bayık.

Sabah gazetesinin haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), son günlerde artan terör eylemleri üzerine sınır ötesi operasyonlarını artırırken hedefe de PKK'nın 3 lider ismini koydu. TSK'nın geçen hafta Kuzey Irak'a gerçekleştirdiği hava harekatında da özellikle Murat Karayılan'ın bulunabileceği kamplar hedef alındı.

Murat Karayılan, Fehman Hüseyin ve Cemil Bayık'ın yakalanması için istihbarat birimlerinin de özel bir plan üzerinde çalıştığı öğrenildi. İstihbarat raporlarına göre, sınır ötesi operasyonlar sonrasında panik yaşayan PKK'nın lider kadrosundaki Murat Karayılan, Suriye kanadının önemli ismi Fehman Hüseyin ile Cemil Bayık sürekli olarak yer değiştiriyor. Lider kadrosunun, yakalanmamak için yerlerini belli edecek telefon ve telsiz kullanmadığı, iletişimi kuryeler aracılığıyla sağladığı belirtiliyor. Lider kadrosu, iletişimi daha hızlı yapabilmek için birbirlerine yakın bölgelerde bulunuyor.

ÖCALAN VE SAKIK GİBİ...

Türkiye'nin baskıları sonucunda 9 Ekim 1998'de Suriye topraklarından çıkmak zorunda kalan teröristbaşı Abdullah Öcalan, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı ve MİT tarafından oluşturulan "özel ekip" tarafından Türkiye'ye getirilmişti.

Öcalan, devletin zirvesinde sınırlı sayıda ismin bildiği özel operasyonla Kenya'dan 19 Şubat 1999 tarihinde Türkiye'ye getirilerek İmralı Cezaevi'ne kondu. Öcalan'ın Türkiye'ye getirildiği daha sonra dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından kamuoyuna açıklandı. Terör örgütünün bir diğer önemli ismi Şemdin Sakık da 13 Nisan 1998 tarihinde bordo bereliler tarafından düzenlenen bir operasyonla Erbil yakınlarında ele geçirilmişti.

SURİYE'NİN SORGUSU BEKLENİYOR

Ankara şimdi PKK'nın diğer 3 liderinin benzer operasyonla yakalanmasını planlarken Suriye'nin geçen hafta gözaltına aldığı 400 PKK'lının sorgusunun tamamlanmasını da bekliyor.
Terör örgütü üyelerinin sorguları tamamlandıktan sonra bu kişilerin Türkiye'ye iade edilmesi için Ankara girişimde bulunacak. Şam Yönetimi'nin geçen yıl yapılan anlaşma gereği Türk vatandaşı olan PKK'lıları Türkiye iade etmesi gerekiyor. İadeden sonra Türkiye de bu kişilerin ifadelerini alacak.

ABDULLAH ÖCALAN 11 YILDIR İMRALI CEZAEVİ'NDE

PKK'nın lideri Abdullah Öcalan, Suriye'den çıkarıldıktan bir süre sonra 1999'da Kenya'da yakalandı. Özel Kuvvetler ve MİT'in oluşturduğu özel ekip tarafından Türkiye'ye getirilen Öcalan, şimdi çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çekiyor.