BIST 10.335
DOLAR 32,22
EURO 34,72
ALTIN 2.452,19
HABER /  DÜNYA

Suudiler'den çok gizli İstanbul operasyonu

Suudiler Boğaz'da kutlamayı hangi banka için yapacak? Çok gizli görüşmelerde son noktaya gelindi...

Abone ol

Kulislere göre, Suudi Arabistanlı bir devlet bankası, Türkiye’de bir bankanın hisselerini satın almak için görüşmelerini sürdürüyor. Çok gizli yürütülen görüşmelerde son noktaya gelindi. Suudiler anlaşmadan o kadar emin ki kutlama için Boğaz’daki 3-4 gözde mekanla görüşüyor.

Son dönemde Ortadoğu ve Körfez ülkeleriyle ekonomik ve siyasi ilişkileri geliştiren AK Parti Hükümeti’nin politikası “Türkiye’nin ekseni kaydı mı kaymadı mı” tartışmalarına neden olurken Arap yatırımcılar Türkiye’de yatırım için kolları sıvadı. Sağlıktan gayrimenkule, gıdadan turizme birçok alanda fırsatları değerlendiren Arap yatırımcıların ilgilendiği alanlardan biri de bankacılık ve finans. Bankacılık kulislerinde konuşulan bir yatırım planı ise önümüzdeki günlerde gündeme damgasını vuracak. Kulislere göre, Suudi Arabistanlı dev bir banka Türkiye’de bir bankanın hisselerini almak için görüşmelerini sürdürüyor.
YÖNETİCİSİNİ GÖNDERDİ

Çok gizli yürütülen görüşmelerde son noktaya gelindi ve yakın zamanda imzalar da atılacak. Hatta taraflar, Ekim ayında kamuoyuna açıklamayı planladıkları ortaklık için Boğaz’da görkemli bir kutlama düzenleyecek. Yine kulislere göre Suudi Arabistanlı banka sırf bu kutlama organizasyonun sorunsuz olması için bir yöneticisini İstanbul’a gönderdi. Suudi Arabistanlı yetkilinin de yer aldığı özel ekibin kutlama için Boğaz’ın en gözde 3-4 mekanıyla görüşmelerini sürdürdüğü belirtiliyor.

Geçtiğimiz ay İstanbul’da yapılan bankacılık zirvesine katılan Arap Bankalar Birliği Başkanı Adnan Ahmad Yousif, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden birkaç bankanın Türk bankalarıyla ilgilendiğini söylemişti.

Aynı toplantıda konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da Türk bankalarının Arap ülkelerinde Arap bankalarının dan Türkiye’de iş yapmasını kolaylaştırmaya hazır olduklarını belirtirken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Tevfik Bilgin de Arap bankalarını Türkiye’ye yatırım yapmaya davet etti. Kulislerde konuşulan ortaklık, Arap bankalarının bu çağrılara olumlu yanıtı olarak nitelendiriliyor.