BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sorgun'da aile hekimleri iş başı yaptı

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde aile hekimliğinin hayata geçmesiyle birlikte 5 nolu Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı.

Abone ol

Okan Işık, Sezen Kılçık ve Furkan Kahyan olmak üzere üç genç aile hekimi, 3 ebe ve 1 temizlik hizmetlisinin görev yaptığı sağlık merkezinde ufak eksiklikler olmasına rağmen bu gün itibariyle hasta kabul etmeye ve muayene hizmetlerine başladı.

Aile sağlık merkezinin binası, yeri ve malzemeleri dahil tüm gerekli malzemeleri kendi imkanlarıyla temin ettiklerini vurgulayan 5 nolu Aile Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Furkan Kayhan, " 5 Temmuz itibariyle Yozgat'ta aile hekimliği uygulamasının başlamasıyla birlikte, Sorgun 5 no'lu Aile Sağlığı Merkezimizde hizmete geçmiş bulunmaktadır. Sorgun da daha önce 4 tane sağlık ocağı bulunmaktaydı. Bunların hepsi aile sağlık merkezlerine dönüştürüldü. Biz de kendi imkanlarımızla 5 nolu aile sağlığı merkezimizi açtık. Devlet aile sağlık merkezlerine belirli bir bütçe tahsis ediyor yanlız ödemeyi Ağustos ayında yapıyor. Biz de bu sebeple şu an için acil gerekli malzemelerimizi kendi imkanlarımızla temin ettik" dedi.
5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi doktorlarından Okan Işık da, kendisinin 3 bin 679 kişinin hekimliğini yapacağını söyledi.

Aile hekimi Dr Sezen Kılçık 3 bin 800 kişiye sağlık hizmeti vereceğini belirterek, "5 Nolu Aile Sağlığı Merkezimizin açılamasında, hekim arkadaşlarımızdan büyük destek gördük. Özellikle cildiye Uzmanı Dr. Sema Gözübüyük gerekli malzemelerin bir kısmını karşılayacağı sözünü verdi. Aynı şekilde bir çok meslektaşımız desteklerini esirgemediler" dedi.

Muayene olmaya gelen Kamber Güser, aile hekimliğinin daha önceden çok faydasını gördüğünü belirterek "Ben Samsun'da bir işletmede çalışıyordum. Aile hekimliği Samsun'a Yozgat'tan önce geldi. Şeker Hastası olmam münasebetiyle 3 ayda 1 muayene olmam gerekiyor.

Samsun da çalıştığım sıralarda muayene gününü geciktirdiğim zamanlar aile hekimim beni telefonlara arayarak sağlık merkezine gelmem gerektiğini bildiriyordu. Bu uygulamanın Yozgat'a da gelmesi beni gerçekten çok mutlu etti " diye konuştu.