BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,83
ALTIN 2.398,77
HABER /  EKONOMİ

Jet sosyetenin Boğaz'da düğün tutkusu

Başta Araplar, pek çok ülkeden gelir düzeyi yüksek çift, düğün için Boğaz manzarasını tercih ediyor.

Abone ol

Başta Araplar, pek çok ülkeden gelir düzeyi yüksek çift, düğün için Boğaz manzarasını tercih ediyor... Dünyanın dört bir yanından gelen binlerce davetlinin 2010'da 450 milyon dolar bırakması bekleniyor.

Sabah gazetesinden Nurdeniz Erken'in haberine göre, göz kamaştıran İstanbul Boğazı, başta Araplar olmak üzere, dünyanın pek çok ülkesinden gelir düzeyi yüksek çiftlerin evlenmek için seçtiği mekan oldu. Londra'da yaşayan Lübnan asıllı çiftin, pazar gecesi Çubuklu 29'da gerçekleşen, 150 kişilik "mütevazı" düğünü için de dünyanın dört bir yanından 155 misafir günler öncesinden İstanbul'a geldi.

Büyük otellere yerleşen misafirler, 4 gün boyunca Boğaz'daki eğlence mekanlarında en az 80 kişilik kutlamalar yaptı; gündüz de alışveriş turları düzenledi. Çiftin düğününü organize eden Meltem Bayazıt Tepeler, "Özellikle Araplar Boğaz'a tutkun, düğünleri için burada yüzlerce misafir ağırlıyorlar. Kimi zaman tek bir kişi, bir grup turistten daha fazla para harcıyor. Ama düğün turizmi için bakanlık desteği şart" dedi.

DOLMABAHÇE'DE İSTEDİ AMA...

Abu Dabili petrol zengini Halit Ali Rıza'nın kızı, 2007 yılının 7'nci ayının 7'sinde, Dolmabahçe Sarayı'nda dünyaevine girdi. Bu düğüne katılan ve gördüklerinden çok etkilenen Tala Tohala da, Londra'da yaşayan 27 yaşındaki kız kardeşi Alia'ya, İstanbul'da evlenmesini önerdi. Aila da bu tavsiyeye uyarak, 30 yaşındaki işadamı Salim Saab'la İstanbul'da hayatını birleştirdi. Düğünü, İngiltere'de lüks davetlere imza atan UCG Luxury Events şirketinin sahibi Tala Tohala ile birlikte KM Events'in sahibi Meltem Bayazıt Tepeler organize etti. Bugüne kadar Papa, Tony Blair, George Bush, Chirac, Aliyev, Schröder, Berlusconi gibi isimler için davetler düzenleyen Tepeler, çiftin düğünü için Çubuklu 29'u seçti.


Tala Tohala, "İlk tercihimiz Dolmabahçe Sarayı'ydı ancak bu yıldan itibaren saraylarda düğün düzenlenmiyormuş" dedi. "Düğün için Afrika'dan Amerika'ya hatta Avustralya'ya kadar her kıtadan misafirlerimiz İstanbul'a geldi. 4 gece boyunca Reina, Sunset, Les Ottomans gibi İstanbul'un ünlü gece kulüplerinde en az 80 kişilik kutlamalar yaptık" diyen Tohala, tek şikâyetlerinin gece yarısından sonra eğlence mekânlarında sesin kısılması olduğunu vurguladı.

TEK KİŞİ, BİR TUR GRUBUNDAN FAZLA HARCIYOR

Organizatör Meltem Bayazıt Tepeler, Saab çifti gibi her yıl onlarca çiftin düğün için Türkiye'yi seçtiğini anlattı. 2010 yılında en az 65 bin çiftin evlenmesi ve balayı için Türkiye'yi seçmelerini hedeflediklerini söyledi. 2010'da beklenen 1.5 milyar dolarlık gelirin yaklaşık yüzde 30'unun yani 450 milyon doların düğünlerden elde edileceğini belirten Tepeler, "Özellikle Araplar, Boğaz'a tutkun, düğünleri için burada yüzlerce misafir ağırlıyorlar. Kimi zaman tek bir kişi, bir tur grubu turistten daha fazla para harcıyor" dedi.

PATRİKHANE'DE NİKÂH İÇİN İSTANBUL ÖNCELİKLİ TERCİH

"İstanbul her dinden ve kültürden insana kucak açmış bir mekân olarak en önemli kültürel ritüel olan evlilik seremonisine de ayrı bir anlam katıyor" diyen Tepeler, önümüzdeki ay Türkçe-İngilizce piyasaya çıkacak olan "Düğünler ve İstanbul" kitabında masal gibi düğünleri anlattı. "Özellikle Araplar ve Patrikane'de nikâh için Yunanlılar İstanbul'u öncelikli tercih haline getirdiler" diyen Tepeler, şöyle devam etti: "Kitapta isim vermeden bu düğünleri de anlattım. Arap ülkelerinde de kitabın yayımlanmasını planlıyoruz. Düğün organizasyonları için İstanbul'un bir marka olması için uğraşıyoruz."