BIST 10.271
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,16
HABER /  GÜNCEL

Kuran kurslarına baskı Türkiye'ye kaçırttı

Kuzey Kıbrıs’ta sendikaların baskıları nedeniyle Kur’an öğrenemeyen çocuklar, çareyi Türkiye'ye gelmekte buldu.

Abone ol

Kuzey Kıbrıs’ta sendikaların baskıları nedeniyle yaz aylarında Kur’an öğrenemeyen çocuklar, Türkiye’ye gelerek eğitimlerini tamamlayacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Milli Eğitim Bakanlığı ve Din İşleri Dairesi'nin birlikte organize ettiği yaz Kur'an kursları Kıbrıs’taki sendikaların baskınına uğramıştı. Sendikalar tarafından öğrencilere Kur’an öğretilmesi engellenince, aileler çareyi çocuklarını Türkiye’ye gödermekte buldu. Bu kapsamda Kıbrıs’tan 34 öğrenci havayoluyla Ankara Esenboğa Havaalanı'na geldi. Öğretmenleriyle birlikte gelen 34 öğrenci, Kayseri’ye bağlı Kocasinan ilçesindeki Mustafa Germili İmam-Hatip Lisesi’nde yatılı olarak eğitim alacak.

Yaklaşık 30 gün eğitim alacak olan öğrenciler havalimanı çıkışında yaptıkları açıklamada, Kıbrıs’ta öğretmen sıkıntısı çektiklerini ve bazı zamanlarda Kur’an ve din eğitimi almalarının engellenmesi üzerine dini eğitimlerini Türkiye'de almaya karar verdiklerini belirtti.

Otobüsle Kayseri’ye gidecek olan Kıbrıs’lı öğrencilerin Kur’an öğrenmek için Türkiye’de olmaktan dolayı oldukça mutlu oldukları gözlendi.
KKTC'de Orta Eğitim Müdürleri Derneği Başkanı Niyazi Şafakoğlu ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) yetkilileri, bazı okullarda Dini Bilgiler Öğretimi kursları verildiği gerekçesiyle, Lefkoşa Demokrasi Ortaokulu'nda eylem yapmıştı. KTOEÖS Başkanı Ahmet Eraslan, eylem sonrasında yaz Kur'an kurslarına asla izin vermeyeceklerini söylemişti.