BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.511,74
HABER /  GÜNCEL

Ölen PKK'lının babası afiş istemedi

Pervari'de öldürülen 12 PKK'lıdan biri olan Yasin Özmen'in babası, cenazede yasadışı slogan ve afiş istemedi.

Abone ol

Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı Doğanköyü Komando Taburu'nun koruma üs bölgesinde düzenlenen ve 1 üsteğmen, 2 uzman çavuş ve 3 köy korucusunun şehit olduğu saldırıda öldürülen 12 PKK'lıdan 2'sinin cenazesi aileleri tarafından alındı.

Ölen teröristlerin cenazeleri Siirt Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsilerin ardından savcılık tarafından ailelerine teslim edildi. Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı PKK'lı terörist Yasin Özmen'in (24) babası Mustafa Özmen de oğlunun cenazesini almak için Şanlıurfa'dan Siirt Kadın Doğum Hastanesi Morgu'na geldi. Baba Özmen, Belediye Başkanı Selim Sadak ile görüştü. Mustafa Özmen oğlunun cenazesinin sessiz bir şekilde Şanlıurfa'ya götürmek istediğini söyledi. Cenazenin Siirt'ten götürülmesi sırasında yasadışı slogan atılmamasını belirten Mustafa Özmen, ambulansa da yasa dışı afiş asılmamasını istedi. Baba Mustafa Özmen'in bu talebi sonrası PKK'lı terörist Yasin Özmen'in cenazesi sessiz bir şekilde memleketi Şanlıurfa'ya doğru yola çıkarıldı. Eylem Demirpençe isimli kadın teröristin cenazesi ailesi tarafından alınarak Tunceli'ye götürülürken, morgda bekletilen 8 teröristin cenazelerinin ailelerine teslim edileceği öğrenildi.

Güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen ve Siirt Kadın ve Doğum Hastanesi morgunda kimlik tespiti için bekletilen 3'ü kadın 10 PKK'lının kimlikleri ise şöyle:

1979 Şırnak doğumlu 'Kahraman Erdal' kod adlı Abdurrahman Bozdağ (31)

1984 Şırnak doğumlu 'Havin Çirav' kad adlı Nefise Işık (26)

1985 Şırnak doğumlu 'Silav Serkeftin' kad adlı Gurbet Gökal (27)

1986 Şırnak doğumlu 'Herekol Silopi' kod adlı Halis Kudayi (24)

1982 Van Muradiye doğumlu 'Azad Van' kod adlı Halil Kaya (28)

1986 Van Çaldıran doğumlu 'Şahin Cilo' kod adlı Hasan Caferi Haydaranlu (24)

1986 Şanlıurfa doğumlu 'Kemal Urga' kod adlı Yasin Özmen (24)

1979 Tunceli Mazgirt doğumlu 'Hebun Azad' kod adlı Eylem Demirpençe (31)

1987 İran Urmiye doğumlu 'Ali Çiçek' kod adlı Afşar Reşadedüz (23)

1986 İran Hoy doğumlu 'Perviz Emini' kod adlı Mahsum Gabar (24)

HASTANE ÇEVRESİNDE YOĞUN ÖNLEM

Öte yandan cenazelerin kimlik tespiti yapılırken hastane önünde yaklaşık bin kişi toplandı. Siirt Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Polisi de hastane çevresinde sıkı güvenlik önlemi aldı.

Mehmet Yücel DURAK / Habertürk