BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu ihale hem şaşırttı hem de kızdırdı

Böyle ihale ne görüldü ne de duyuldu! Kamu kurumunda açılan ihaleyi kazanan firmaya bunları çalıştır diye liste verildi!

Abone ol

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde görev yapacak 8 güvenlik personeli alımı için yapılan ihaleyi kazanan Barış Özel Güvenlik Şirketi, yapılan sözleşmenin ardından kuruma güvenlikçileri gönderdi. Ancak İl Müdürlüğü, özel şirketin personelini geri göndererek kendi hazırladıkları 8 kişiden oluşan listedeki isimlerin şirket tarafından işe alınmasını ve kurumda o kişilerin çalıştırılacağını belirtti.

Samsun Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 6 ay görev yapacak 8 güvenlik görevlisi hizmet alımı için 11 Mayıs 2010'da ihale yapıldı. İhaleyi Barış Özel Güvenlik Şirketi kazandı. 21 Haziran 2010'da şirket ve kurum arasında sözleşme imzalanmandı. Şirket, 10 gün sonra da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne 8 güvenlik elemanını gönderdi.

KENDİ PERSONELİNİ GÖREVLENDİRDİ

İddiaya göre 8 kişiyi işe başlatmayan İl Müdürlüğü, şirket yetkililerine kendi hazırladıkları 8 kişilik bir liste göndererek bunların işe alınmasını istedi. Güvenlik şirketi ortaklarından Ferhat Alkan, İl Müdürlüğü’nün bu talebini kabul etmedi. Bugün de 8 güvenlikçi ile birlikte kurum önüne giderek basın açıklaması yaptı. Alkan, “Bize kendi hazırladıkları listeyi gönderip, bu listedeki isimleri işe alacaksınız denildi. Bize baskı yapılıyor” diye konuştu. Barış Özel Güvenlik Şirketi Müdürü Cemalettin Önder ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından işe alınacak kişilerin seçimi için yasal olmayan bir kurul kurulduğunu ve 8 kişinin başvuru yaptığı ileri sürdü. Önder, “Bu müracaat eden kişilerin hiç biri bizim şirketimizin personeli değil. Ayrıca 8 kişi alınacak kuruma sadece 8 kişi müracaat ediyor. Nasıl oluyor da Samsun gibi işsizliğin çok olduğu bir yerde sadece 8 kişi müracaat ediyor” dedi.

İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Altunsoy ise iddiaların doğru olmadığını belirterek firmanın ismini gönderdiğini 8 kişiden 2'sinin ihale şartnamesindeki yaş sınırına uymadığı ve diğer kişilerinde uygun olup olmadığını belirlemek için ön değerlendirme komisyonu kurduklarını söyledi. Altunsoy, “Bize müracaat eden 8 kişinin isimlerini firmaya gönderdik. Biz kabul eden kurum değiliz. Sonuçta bu iş firmaya verilmiş firma belirleyecek” diye konuştu.