BIST 10.265
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.393,15
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖK'ten tematik üniversite müjdesi

Meclis, 7 üniversiteye onay vermeye hazırlanırken YÖK bu konuda yeni bir strateji belirledi bile!

Abone ol

Prof. Dr. Özcan, son zamanlarda Türkiye'de "Tematik üniversiteler" dedikleri belli konulara odaklanmış üniversiteler üzerine çalıştıklarını söyledi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Çaycuma Kampüsü'nde yaptırılan Sakine-Şevki Yurtbay Araştırma Merkezi'nin temel atma töreni ve Çaycuma Meslek Yüksekokulu Spor Salonu'nun açılışında yaptığı konuşmada, tesis ve bazen okul yapmanın yeterli olmayabileceğinden, bir şekilde fark yaratılmasının gerektiğini söyledi.

Bölgede yapılacak araştırma merkezi ile ilgili ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz'ün merkezin ''Gıda üzerine Hacettepe Üniversitesi gibi olacak'' demesine karşın, kendisinin de ''Hacettepe Üniversitesi'nden daha iyi olacak'' dediğini anlatan Özcan, şöyle konuştu:

''Bir şekilde fark yaratamazsanız, o zaman katma değeri ülkemize ve ekonomimize az olur. Ümit ediyorum ki araştırma merkezi birçok merkezin içerisinde parmakla gösterilecek şekilde mükemmel olur. Ben şimdiden merkeze emeği geçen hayırseverlere şükranlarımı sunuyorum. Bugüne kadar hayırla yapılan illerde üniversitelerimiz çok çok gelişmektedir. Konya ve Kayseri örneğine bakınız. Onları takip eden başka illerimiz de var. Halkla üniversitelerimiz bütünleştiği, hayırseverlerimiz de yüksek öğretime el attığında, sonuç her zaman fevkalade olmaktadır. Ümit ediyorum, Türkiye yakın zamanda bu yolu çok ilerletecek, üniversitelerimiz özlediği seviyeye gelecektir diye düşünüyorum. Tek istediğim üniversitelerin birbirlerinin kopyası olmaması ve her zaman farklılık yaratmasıdır.

TEMATİK ÜNİVERSİTELER''

Kurulacak 7 üniversitenin bu anlamda özelliği, onların sadece lisans üstü eğitim verecek olmalarıdır. Yeni açılan üniversitelerimize öğretim üyesi yetiştirebilmek için böyle yola başvurduk. Onların hepsi belirli konularda ve alanlarda farklı olmak şartı ile sadece lisans üstü ve doktora eğitimi verecekler. İhtiyaç duyan üniversitelerimize, bu okuldan mezun olan öğrencilerimizi yollayacağız.''

ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz de 1900 metrekare alanda inşa edilen spor salonunun 450 kişi kapasiteli olduğunu, Sakine-Şevki Yurtbay Araştırma Merkezi'nin de Filyos Projesi'ne uygun olarak tasarlandığını ifade ederek, ''Binanın tamamlanarak laboratuvarlarının donatılmasının ardından gıda mühendisliği programında yüksek lisans, doktora ve lisans eğitimi için başvuruda bulunacağız'' diye konuştu.