BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hıncal Uluç Sarıgül'e verdi veriştirdi

Mustafa Sarıgül'ün yarıştan çekilmesinin yankıları sürüyor. Hıncal Uluç Sarıgül'e sert çıktı.

Abone ol

TDH lideri Mustafa Sarıgül'ün Kılıçdaroğlu lehine yarıştan çekilmesi konuşulmaya devam ediyor.. Umut besleyenlerin yaşadığı hayal kırıklığını Sabah yazarı Hıncal Uluç, bugünkü köşesinde dile gedirdi..

Uluç'a göre Sarıgül Türkiye Değişim Hareketini ve "Karizma"sını bitirdi. Sarıgül'ün yanlışlarını işte böyle bir bir sıralıyor:

"(...)Ne demekti Kılıçdaroğlu'nun önünü açmak?..
Sarıgül, Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek için yola çıkmamıştı ki.. İktidar olma umudu taşıyan, bu umudu seçmenlere veren bir parti kurmaktı amacı. Ve de doğru bir amaçtı. Partiler, radikal düşünce partilerini kastetmiyorum tabii, iktidar olmak için kurulur. Olur olmazlar, ayrı..
Sarıgül bu ülkede AKP dışında iktidar partisi olmadığı doğru teşhisi ile yola çıkmıştı. Şimdi, "AKP yıkılsın diye CHP'nin önünü açmak için çekilmek" ne demek oluyordu peki?. Kendisi ile çelişme değil mi?.
Ya ona inanarak arkasında toplanan geniş kitleler?. Bir karizmatik lider, arkasından gelenleri böylesine yarı yolda bırakır mıydı?. Bırakırsa, bir daha "Ben liderim" diye öne düşebilir miydi?. Düşerse artık arkasından gelen olur muydu?.
Sarıgül en azından partisini kurar, ilk kurultayını toplar, bu kurultayda düşüncesini açıklar ve kararı, ona, sırf ona inanarak arkasından gelenlere bırakırdı.
Yapmadı. Tek başına karar aldı. Tek başına açıkladı.. Arkasından gelenler, kala kaldılar..
Yanlış yaptı. Ne kadar yanlış yaptığını yakın gelecekte görecek ama iş işten geçmiş olacak. Çünkü politika büyük yanlışları affetmez..
Hele "Yanlış" yapan lideri hiç affetmez!..
(Bu konuya devam edeceğim..)"