BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sabah yazarından sarsıcı iddia

Sabah yazarı Mahmut Övür, siyaset gündemini karıştıracak çok çarpıcı bir iddia ortaya attı. İşte o iddia...

Abone ol

Sabah yazarı Mahmut Övür, Mesut Yılmaz'ın CHP'ye geçebileceği iddiasını tekrarladı. CHP'nin bünyesinin Yılmaz'ı kaldırmayabileceğini belirten Övür, "Ama şurası kesin, Mesut Yılmaz CHP'ye destek verecek" dedi.

Sabah yazarı Övür, çarpıcı iddiasını gazeteci yazar Hadi Özışık'ın Best FM'de hazırlayıp sunduğu "Konuşan Türkiye" programında tekrarladı.

"MESUT YILMAZ CHP'YE KATILACAK..."

Hadi Özışık'ın "Senin kaleme aldığın Mesut Yılmaz'ın CHP'ye geçeceği iddiası şaşırtıcı. Belki bizim gibi siyaseti yakından takip edenler şaşırmamıştır ama halkımız için ilginç bir iddia. Nasıl olacak bu?" şeklindeki sorusuna Övür şöyle yanıt verdi:

"Ben seçimlerden önce de Süleyman Demirel'in CHP'den milletvekili olabileceğini yazmıştım. Hatta Demirel'e sorulduğunda 'herkes bir şeyler yazıyor' diye yanıt vermişti. Ardından bu teklif Demirel'e geldi. Baykal Demirel ile görüşmesinde isterse CHP'den milletvekili olabileceğini söyledi.

"CHP'YE DESTEK VERECEĞİ KESİN"

Mesut Yılmaz ile ilgili durum da böyle. Yılmaz CHP'ye geçmeyebilir belki. Zor bir karar çünkü. Başbakanlık yapmış bir isim için zor bir karar.  CHP'nin bünyesi de bunu kaldırmayabilir. Ama şurası kesin, Mesut Yılmaz CHP'ye destek verecek. CHP üyesi olmasa da destek verecek CHP'ye."

BAŞESGİOĞLU'NUN İSTİFASININ DEVAMI GELECEK Mİ?

Hadi Özışık'ın "Murat Başesgioğlu'nun AK Parti'den istifasından sonra bir grup milletvekili daha ayrılacak deniliyor, senin bu konudaki yorumun ne?"  şeklindeki sorusunu, Övür şöyle yanıtladı:

"Açılım süreci ile AKP içinde milliyetçi bir kanadın varlığını ortaya çıkardı. 6 ile 10 kişiden söz ediliyor. Bunlar birlikte hareket ediyorlar, tıpkı bir parti grubu gibi. '23. maddede oy vermeyeceğiz' diye Başbakan'a gidip söylediklerini biliyoruz. Arkası gelir mi? Gelebilir ama 20 kişi olmaz.

İddia edildiği gibi 28 Şubat süreci benzeri bir şey yaşanmaz bence. AK Parti bu isimlerin istifalarını da isteyebilir ama bunlar kendileri de zaten istifa etmeye hazırlanıyorlar kulislerde konuşulanlara göre.

"CHP ASLİ OY DEPOSUYLA BULUŞAMIYOR"

Hadi Özışık programın devamında konuğuyla CHP ve Kılıçdaroğlu üzerine konuştu. Özışık'ın "Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP AK PArtiden çok fazla oy almıyor anketlere göre, MHP'ye verilen ödünç oyları geri alıyor deniliyor. Başesgioğlu MHP'ye geçicek anlaşılan. MHP toparlanmak için AK parti içinden bir grup milletvekilini koparmak istiyor deniliyor. Sen nasıl yorumluyorsun bunları" şeklindeki sorusuna Sabah yazarı Övür'ün yanıtı şöyle oldu:

"Türkiye siyasetinde bloklaşma, iki partiye gidiş var. Bu da AK PArti karşısında bir toparlanma yaratıyor. CHP'nin çatısındaki toparlanma AK Parti karşısında iktidar şansı vermiyor. Çünkü asli oy depoları ile buluşamıyor CHP. Kürtlere, varoşlara inemiyor. Kemal Bey'in böyle bir çabası var.

CHP yükselirse MHP yüzde 10'ların altına düşer. Bu durum herkesi huzursuz ediyor. CHP yönetimi bile CHP'nin tek parti iktidarını öngörmüyor şu aşamada. Çünkü halk henüz AK Partiden vazgeçmedi. Erdoğan'ın değişim gücü sıfırlanmadı henüz..."

CHP BAYKAL'I GERİ ÇAĞIRIR MI?

Özışık'ın "Baykal'ı geri çağırıyorlar CHP'liler. Kılıçdaroğlu'nun gel gitleri de iktidar yolunu tıkıyor. Umutlar tekrar Baykal'a bağlandıysa eyvah eyvah." sözlerine ise Övür şöyle yanıt verdi:

"Baykal'ın şu aşamada henüz başarısızlık yaşamamış bir Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkamaz."