BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Terör İzmiri kana buladı

İzmir kanlı bir sabah yaşadı. 3.5 saat arayla iki bomba patladı. 1 kişi öldü 8 yaralı var.

Abone ol

İzmir'in Buca ilçesi art arda iki patlamayla sarsıldı.. İlk patlamada temizlik işçisi farkında olmadan bombalı poşeti duraktan uzaklaştırarak faciayı önledi.

İzmir'in Buca ilçesi Şirinyer semtinde, bu sabah bir mağaza önünde, öğleye doğru da 100 metre mesafedeki halıcı ve eczanenin önünde iki ayrı patlama meydana geldi. İkinci patlamada 1 kişi hayatını kaybetti. Her iki olayda toplam 8 kişi yaralandı.

Bombalı motosiklet gece konulmuş

İzmir'in Buca ilçesi Şirinyer semtinde ikinci patlamanın meydana geldiği yerde bulunan eczanenin sahibi, selesine bomba konulan motosikletin iş yerlerinin önüne dün gece konulduğunu söyledi.

Motosikleti bırakan iki kişi aranıyor

Olay yerindeki görgü tanıklarının bilgisine başvuran polis ekipleri, üzerinde bombalı paket bulunan motosikleti kaldırıma bırakan 2 kişinin eşkalini tespit etti.

Polis ekipleri, eşkalleri belirlenen iki şüphelinin yakalanması için bölgede geniş çaplı uygulama başlattı.

Görgü tanıkları ne anlattı?

İlk patlamanın görgü tanığı, temizlik işçisinin otobüs durağının önünü süpürdüğünü ve plastik çöp bidonunu yanında sürükleyerek mağazanın önüne doğru gittiğini belirterek, "Bu sırada patlama oldu. Önce otobüsün lastiğinin patladığını sandık. Ama dönüp bakınca temizlik işçisini yerde yatarken gördüm ve sanırım kolu kopmuştu. Eğer durakta patlasaydı orada çok talebe vardı" dedi.

Diğer görgü tanığı da patlamanın olduğu sırada takside bulunduğunu, patlama sesiyle aracın da sallandığını kaydederek, yerde kolu kopmuş bir kişiyi gördüklerini anlattı.

Yaralıların durumu

Yaralılardan Arif Abay'ın bacağında kırık ve yanıklar bulunduğu için ameliyata alındığı, Cemal Özdemir ve Mehmet Oktay'ın tedavilerinin ayakta yapıldığı kaydedildi. Muammer Sağır ve Rezzan Çetin'in ise patlama nedeniyle şok geçirdiklerini ve tedavilerinin sürdürüldüğü belirtildi. Yaralılardan Arif Abay, ameliyattan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, evine giderken aniden patlama meydana geldiğini ve başka bir şey hatırlamadığını söyledi.

İZMİR HALKI TEPKİLİ

1 kişinin yaşamını yitirdiği kanlı saldırıda çok sayıda işyerinin de camları kırıldı. İzmir halkı ve esnafı hain saldırıya tepkisini işyerlerine Türk bayrağı asarak ortaya koydu.