BIST 9.878
DOLAR 32,54
EURO 34,96
ALTIN 2.456,28
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Terör Iglesiası korkutmadı

Latin şarkıcı Enrique Iglesias İstanbul'da terör korkusu yaşamadığını söyledi

Abone ol

Dünyada önemli bir hayran kitlesi bulunan sanatçı Enrique Iglesias, son albümü ''Insomniac''ın dünya turnesi kapsamında konser vermek üzere İstanbul'a geldi.

Enrique Iglesias, yarın Abdi İpekçi Arena'da vereceği konser öncesi Conrad Oteli'nde organizatörler Cengizhan Yeldan ve Ahmet San ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Turne kapsamında Güney Afrika, İsviçre ve İsrail gibi ülkelerden sonra 6. ülke olarak Türkiye'ye geldiğini belirten Iglesias, 2000 yılında da Türkiye'ye konuk olduğunun hatırlatılması üzerine, artık gösterisinin çok daha iyi olduğunu söyledi.

İstanbul'da vereceği konser öncesi katılacağı provalar dışında bol bol gezeceğini dile getiren Iglesias, ''Türkiye denildiği zaman aklınıza ilk olarak neler geliyor?'' sorusuna, ''Tarih, kültür ve yemek'' yanıtını verdi.

Iglesias, Türkiye'ye ilk kez ailesiyle gezmek için, daha sonra 2 kez iş için geldiğini dile getirerek, dördüncü kez Türkiye'de bulunduğunu söyledi. Bir gazetecinin, ''terör olayları dolayısıyla kimi sanatçıların konserlerini iptal ettiğini'' belirterek, ''böyle bir terör korkusu olup olmadığını'' sorması üzerine Iglesias, şunları kaydetti: ''Terörizmin her zaman bir sorun olduğunu biliyorum. Ama benim için herhangi bir tehlike yok. Hiç tereddüt etmedim, iki kere bile düşünmedim. Ekibim ve ben tehlike altında hissetmiyoruz. Nereye gidersek gidelim böyle birşey düşünmüyoruz. Belki İstanbul'a daha önce geldiğim için böyle bir korkum olmadı.''

Iglesias, Insomniac albümünde ''Rhythm and Blues'' gibi farklı müzik türlerinin yer aldığının ifade edilmesi üzerine de, ''Albümü hazırlamak 3 yılımı aldı. Birbirinden farklı müzisyenlerle çalıştım. 50'ye yakın şarkının içinden 10 favori şarkıyı seçtim. Yıllardır farklı tür müziklerle ilgileniyorum, Insomniac böyle bir albüm'' diye konuştu.