BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.414,15
HABER /  DÜNYA

Türk anneye Alman zulmü

Çocuğu elinden alınan anne yavrusuna kavuşmak için çabalıyor.

Abone ol

Münih'te 10 günlüğüne gönüllü olarak psikolojik terapi gören Türk anne, kaldığı kadın sığınma evinde akıl hastası muamelesine maruz kalarak, çocuğunun kendisine verilmemesi durumuyla karşı karşıya kaldı.

Antalya'da turizm sektöründe çalıştığı 2003 yılında tanıştığı Eberhart Dietrich (55) ile evlenerek Almanya'nın Münih şehrine gelen Derya Dietrich (35), aynı sene dünyaya getirdiği oğlundan şimdi ayrı yaşamak zorunda kaldı.

Aile içi sorunların zamanla artması nedeniyle eşinden boşanma davası açan Dietrich, birlikte yaşadıkları evden ayrılarak bir kadın sığınma evine sığındı.

Komşusunun tavsiyesi üzerine gönüllü olarak 10 günlüğüne psikolojik terapiye başvuran anne Dietrich, 4 yaşındaki çocuğu Christian'ı
ise kısa bir süreliğine çocuk bakım evine yerleştirdi.

Tedavi süresinin tamamlanmasının ardından kadın evine dönen anne, burada kötü bir sürpriz ile karşılaştı.

Talihsiz anne, çocuğunu geri almak istediğinde, yetkililerden boşanma davası ve velayet sonucu belli oluncaya kadar çocuğun bakım evinde kalması gerektiği yanıtını aldı.

Karara itiraz etmesine rağmen bir netice alamayan Dietrich, yaklaşık 9 aydır çocuğunu görememenin üzüntüsünü içinde. Avukatı Özgür Aktaş ile birlikte
çocuğunu geri alma adına hukuki bir mücadele başlatan Derya Dietrich, "Bana çocuğumun geri verilmesini istiyorum. Oğlumu benimle birleştirmek yerine benden ayırmak istiyorlar. Hayatta oğlumdan başka kimsem yok.

Elimde sağlam raporu olduğu halde, bana deli muamelesi yapılıyor" şeklinde konuştu.