BIST 10.187
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.386,48
HABER /  SPOR

Cimbomdan aynı tarife

Galatasaray, Denizlispor'a kupada da ligdeki tarifesini uyguladı!

Abone ol

Galatasaray Türkiye Kupası'nda gruplara galibiyetle başladı. Sarı-Kırmızılı ekip Denizlispor'u ligde mağlup ettiği skorla bir kez daha devirerek hanesine 3 puanı yazdırdı.

GALATASARAY: 2-1 :DENİZLİSPOR

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Vedat Yüksel, Nihat Mızrak, H. Erman Ercan
    
Galatasaray: Aykut, Hakan Balta, Song, Bouzid, Sabri, Barış, Arda, Mehmet Topal, Carrusca, Serkan, Ümit
    
Denizlispor: Süleymanou, Murat, Çağlar, Burak, Hasan, Alberto Gomez, Zafer, Tomas, Güray, Yusuf, Engin

Goller: Dk. 40 Carrusca (Galatasaray) Dk 74 Hasan (Denizlispor), Dk 76 Song (Penaltıdan Galatasaray)

Sarı Kartlar: Dk. 26 Ümit (Galatasaray), Dk. 28 Zafer (Denizlispor)

MAÇTAN DAKİKALAR
Karşılaşmaya Galatasaraylı futbolcular başladı... İki ekibi de başarılar diliyoruz...

2. dakika. Denizlispor maçın hemen başında gole çok yaklaştı. Güray net fırsatı kullanamadı. Topu orta sahada alan Yusuf rakip ceza sahasına kadar sokuldu. Bu futbolcu savunmanın arkasına sarkan Güray'a ara pasını bıraktı.

Bu futbolcu kaleci Aykut ile karşı karşıya pozisyonda şutunu attı. Aykut yatarak golü çıkardı. Kale sahasında boşta kalan topu Engin takip ederek vuruşunu yaptı.

Aykut yerde olmasına rağmen ağlara gitmekte olan topu ayağıyla çıkartmayı başardı. Denizlispor üst üste inanılmaz gollük fırsatları kullanamadı.

4. dakika. Galatasaray sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Arda atışı çabuk kullandı. Ceza sahası önünde topla buluşan Ümit Karan kaleyi karşısına aldığı anda şutunu çekti. Meşin yuvarlak üst direği yalıyarak auta çıktı.

6. dakika. Karşılaşma hızlı başladı. İki kalede de tehlikeli pozisyonlar var. Takımlar gole dönük açık bir futbol ortaya koyuyor.

8. dakika. Denizlispor bir kez daha Güray ile gole çok yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına kesile ortaya Güray arka direkte k afayı vurdu. Direğin dibinden ağlara gitmekte olan topu Aykut son anda uzanarak parmaklarının ucuyla kornere çeldi. G.Saray kalesi ilk dakikalarda tehlikeli ataklar yaşadı.

10. dakika. Maçta karşılıklı ataklar gol pozisyonları var. Fakat gol yok. 0-0 eşitlik devam ediyor.

16. dakika. Denizlispor atağı sağ kanattan hızlı gelişti. Hasan Yiğit bu kanatta taşıdığı topu ceza sahasına ortaladı. Penaltı noktası üzerinde boş pozisyonda Yusuf Şimşek yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak direğin az farkla üzerinden auta çıktı.

18. dakika. Denizlispor bu kez sol kanattan Galatasaray kalesine etkili indi. Alberto sıfıra kadar taşıdığı topu ceza sahasına kesti. Arka direkte Yusuf'un önünde Barış Özbek son anda kafayla dokunarak tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

25. dakika. Maçta tempo ilk dakikalara göre düştü. 0-0 eşitlik sürüyor.

 26. dakika. Galatasaray atağında rakip ceza sahası önünde topla buluşan Ümit Karan, topla Çağlar'ı geçip kaleye yöneldiği sırada yerde kaldı. Hakem bu pozisyon için devam kararı verdi. Karan bu pozisyonda penaltı bekledi. Golcü futbolcunun itirazlarını sürdürünce sarı kartı gördü.

 28. dakika. Denizlispor'da Zafer rakibine arkadan yaptığı sert faul sonrası sarı kartı gören isim oldu.

36. dakika. Galatasaray atağında sağ kanattan Serkan Çalık, Barış Özbek'in pasında savunmasının arkasına sarkarar süratle ceza sahasına girdi. Genç futbolcu kale sahasında pas bekleyen arkadaşları yerine şutu denedi. Denizli savunmasında Çağlar  yatarak topu karşıladı. Barış pası düşünde mutlak gol pozisyonu olacaktı.

 40. dakika. Galatasaray golü Carrusca ile buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Barış Özbek topukla topu Arda'ya bıraktı. Arda, ceza sahası üzerindeki Carrusca'ya pasını çıkarttı.

Arjantinli futbolcu Süleymanou'nun ilerde olduğunu gördüğü anda topun dibine harika girerek meşin yuvarlağı Denizli ağlarına bıraktı.

Galatasaray Carrusca'nın harika golüyle Denizlispor karşısında 1-0 öne geçti

44. dakika. Denizlispor beraberlik golü arıyor. Sol kanattan Alberto'nun ortasına arka direkte Tomas kafayı dokunamadı.

45. dakika Maçta ilk yarı için normal süre sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika işaret etti.

Uzatmalarda skor değişmedi. Galatasaray ilk 45 dakikayı Carrusca'nın şık golüyle Denizlispor karşısında 1-0 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

  Galatasaray 2. yarıya Hasan Şaş ile başladı. Kenara alınan isim Arda Turan aldu.

46. dakika. İkinci yarıya Denizlisporlu futbolcular başladı..

47. dakika. G.Saray 2. yarının hemen başında sağ kanattan üst üste ataklar geliştirdi. Denizlispor savunması kale sahasına gelen ortalarda hata yapmadı. Ceza sahası önünde Mehmet Topal yatarak Yusuf'tan topu kapıp şutunu attı. Hakem, Mehmet'in topu aldığı anda rakibine faul yaptığını işaret etti.

49. dakika. Galatasaray ilk dakikalarda rakip kalede baskı kurdu. Denizlispor bu yarıda henüz yarı sahasından çıkabilmiş değil. Orta sahadan Karan'a doğru atılan uzun pası golcü futbolcu göğsüyle yumuşattıktan sonra rövaşata ile kaleye gönderdi. Top yandan auta çıkarkan, yan hakemin ofsayt bayrağı kalktı. Ümit Karan estetik olarak şık bir hareket yaptı.

53. dakika. Denizlispor beraberlik golüne Engin ile çok yaklaştı. Sol kanattan Murat topu Galatasaray ceza sahasının önüne kadar taşıdı. Bu futbolcu ceza sahası önündeki Engin'i ver-kaçla pozisyona soktu. Engin, ceza sahasına girdiği anda kaleci Aykut ile karşı karşıya pozisyonda şutunu attı. Rakibinin gol açısını iyi kapatan Aykut, meşin yuvarlağı direğin dibinden ayaklarıyla çıkartmayı başardı.

 60. dakika. Denizlispor'da Alberto yerini Caner'e bıraktı.

62. dakika. Denizlispor sol kanatta gelişen ani atakta gole çok yaklaştı. Ceza sahasına yerden gelen sert topa Güray ayak koydu. Ters taraftan direğin dibine giden meşin yuvarlağı kaleci Aykut harika uzanarak çıkarttı.

63. dakika. G.Saray 2. gole Carrusca ile yaklaştı. Ceza sahası önünde topla buluşan Arjantinli futbolcu yerden sert vurdu. Top direğin dibinden auta çıktı.

64. dakika. Denizlispor sol kanattan Galatasaray kalesini zorluyor. Murat'ın ceza sahasına kestiği topa ön direkte Engin vurdu. Denizlili futbolcunun yakın mesafeden sert gelen topunu Aykun harika bir refleks ile karşılamayı başardı.

 65. dakika. Galatasaray'da Ümit Karan yerini Uğur Uçar'a bıraktı.

66. dakika. Maçta tempo inanılmaz yükseldi. Top iki kale arasında gidip geliyor. Karşılıklı net gol fırsatlarından sonuç çıkmıyor. Sağ kanattan bindirme yapan Uğur Uçar, Hasan Şaş'ın ara pasında topla buluştuğu ana ön direğe inen Serkan Çalık'a topu çıkardı. Serkan'ın topukla ağlara göndermek istediği meşin yuvarlak kaleciyi geçti. Fakat ters taraftan direği sıyırarak auta çıktı.

  67. dakika. Galatasaray'da hakeme itiraz eden Sabri sarı kart gördü.

69. dakika. Galatasaray 2. gole Sabri ile çok yaklaştı. Rakip ceza sahası önünde Serkan Çalık'ın  düşürülmesiyle kazanılan serbest atışı Sarı-Kırmızılı ekip çabuk kullandı. Sabri, ceza sahası içinde bir anda bomboş pozisyonda topla buluştu. Bu futbolcunun yakın mesafeden sert şutu üst direği yalıyarak auta çıktı.

 70. dakika. Denizlispor'da hakeme itiraz eden Yusuf Şimşek sarı kartı gördü.

 74. dakika. Denizlispor eşitlik golünü Hasan Yiğit ile buldu. Sol kanattan gelişen atakta Caner kale sahasına sert bir top kesti. Arka direkte meşin yuvarlağa ayak koyan Hasan Yiğit takımına eşitlik getiren golü kazandırdı.

Denizlispor Hasan Yiğit ile Galatasaray karşısında skoru 1-1 yaptı.

76. dakika. Galatasaray kalesinde beraberlik golünü gördükten hemen sonra penaltı atışı kazandı. Ceza sahası içinde Carrusca topu rakibinden kurtardığı sırada yerde kaldı. Hakem Arjantinli futbolcuya yapılan faul sonrası penaltı kararı verdi.

 77. dakika. Galatasaray'da atışı Song kullandı. Kamerunlu futbolcu topu köşeye bırakarak takımını Denizilspor karşısında bir kez daha öne geçirdi.

G.Saray Song'un penaltıdan attığı golle Denizlispor karşısında 2-1 öne geçti.

 80. dakika. Galatasaray'da Sabri yerin Servet'e bıraktı.

 81. dakika. Denizlispor'da Tomas yerini Serhat'a bıraktı.

 84. dakika. Denizlispor'da oyuna yeri giren Serhat hakeme itirazdan sarı kartı gördü.

 85. dakika. Denizilspor'da Güray yerini İlkay'a bıraktı.

87. dakika. Denizlispor maçın son dakikaları oynanırken beraberlik golü için rakip kaleye yükleniyor. Sağ kanattan kullanılan köşe atışında savunmanın arasından İlkay yükselip kafayı vurdu. Top kaleci Aykut'u kuçağında kaldı.

90. dakika. Karşılaşmada normal süre sona erdi. Hakem uzatmaları 4 dakika olarak gösterdi.

Maçın uzatma anlarında başka gol olmadı. Galatasaray, Türkiye Kupası'nda çıktığı ilk karşılaşmada Denizlispor'u 2-1 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.