BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.504,70
HABER /  DÜNYA

Yargısız infaza ağır ceza

Brezilyalı bir genci terörist olduğu zannıyla öldüren Londra polisi suçlu bulundu.

Abone ol

İngiltere'nin başkenti Londra'da 2005 yılı Temmuz ayında düzenlenen bombalı saldırıların ardından, metro istasyonunda Brezilyalı bir genci terörist olduğu zannıyla öldüren Londra polisi suçlu bulundu.

Başkentin güvenliğinden sorumlu Metropolitan Polis Teşkilatı ile ilgili kararda, teşkilatın kamu güvenliğini tehlikeye attığı belirtilirken, polisin söz konusu operasyon sırasında kamu sağlığı ve güvenliğiyle ilgili yasayı çiğnediği, kentin ortasında Brezilyalı Charles de Menezes'in kovalanmasının büyük bir hata olduğu kaydedildi.

Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi jürisinin kararında, operasyonu yöneten polis şefi Cressida Dick'in ise kişisel bir kusuru bulunmadığına hükmetti.

Mahkeme, Metropolitan Polis Teşkilatının işlediği suça karşılık 175 bin sterlin (yaklaşık 430 bin YTL) ceza ödemesi ve davanın 385 bin sterlin tutan masraflarını da üstlenmesi kararını verdi.

Brezilyalı elektrik teknisyeni Charles de Menezes, 22 Temmuz 2005 tarihinde düzenlenen polis operasyonu sırasında Stockwell metro istasyonunda önce kovalanmış, ardından da başından vurularak öldürülmüştü.

Kraliyet Başsavcısı olaydan tek bir polis memurunun sorumlu tutulamayacağını belirtmiş ve ardından da Metropolitan Polis Teşkilatının yargılanması gündeme gelmişti. Açılan davada Metropolitan Polis Teşkilatı halkı firardaki intihar eylemcilerine karşı koruyamamaktan yargılanmıştı.

Metropolitan Polis teşkilatı ise dava boyunca hakkındaki suçlamaları reddetmişti.