BIST 10.256
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.404,21
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Terör bitecekse biz iktidardan çekiliriz

Başbakan Erdoğan referandum mitingi için Balıkesir'deydi. Gündeminde terör olayları ve Kılıçdaroğlu vardı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan İnegöl ve Dörtyol'da meydana gelen olaylar karşısında muhalefeti fırsatçılıkla suçladı. Erdoğan iddialı bir cümle sarfetti: "Eğer benim vatanımda, eğer terör bizim iktidarımızdan çekilmemizle bitiyorsa biz çekiliriz."

Türban sorununu çözeceğini savunan Kılıçdaroğlu'nu dürüst olmamakla eleştiren Erdoğan, 411 oyla geçen yasanın iptali için CHP'nin yaptığı başvuruda Kılıçdaroğlu'nun da imzası olduğunu atırlattı.

27 Nisan muhtırasının AK Parti'yi iktidara taşımak için yapıldığını ileri süren Kılıçdaroğlu'na Başbakan Erdoğan, AK Parti'yi milletin iktidara getirdiğini belirterek, "Öyle iddialar atıyor ki kargalar bile gülmeye tenezzül etmez" dedi.

KILIÇDAROĞLU RENKTEN RENGE GİRİYOR

"Kılıçdaroğlu'nun adaylık sürecinde çizdiği zik zaklara işaret eden Erdoğan, milletin renkten renge girenlere pirim vermeyeceğini iddia etti. İnegöl ve Dörtyol'da meydana gelen olaylara değinen Erdoğan kardeşlik mesajları verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de düzenlenen mitingde halka hitap etti. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

BİZİM ROTAMIZI MİLLET ÇİZDİ

"Yolumuzu Seyit onbaşılar aydınlatıyor. Bu topraklar için göğsünü siper eden gaziler rehberlik ediyor. Seyit onbaşı nasıl milletin duası ile devasa gülleleri omuzladıysa biz de sizin dualarınızla dağları ve engelleri aşıyoruz. Bizim rotamızı millet çizdi. Şimdi CHP'nin genel başkanı çıkmış bizim birileriyle işbirliği yaparak iktidara geldiğimizi iddia ediyor.  İşte CHP'nin bakışı budur.

MİLLET İKTİDARA GETİRDİ

Bakın ben buradan nasıl iktidara geldiğini onlara söyleyeyim. AK Parti'yi millet iktidara getirdi. Onlar statükocularla işbirliği yaparken onlar darbeclere çanak tutarken, onlar AK Parti gücünü milletten aldı. Onlar bildirileri alkışlarken AK Parti dik durdu milletin yanında durdu.

BU KAFA 40 YIL DEĞİŞMEDİ 

Milletin arasına giremezler. Aziz millete bidon kafalı dediler göbeğini kaşıyan adam dediler. Bunların demokrasi mantığı bu. Milleti aşağılamaya devam ediyorlar. AK Parti'nin işbirliği yaptığı iddiası milletin tercihini aşağılamaktır. Bu kafa 40 yıl değişmedi. Değişmediği için benim milletim CHP'yi iktidar yapmadı. Çünkü eski genel başkanları öyleydi şimdi de öyle. Şimdi sabah başka akşam başka bu da öyledir. Çok hızlı değişiyorlar

DÜRÜST OL DÜRÜST

Başörtülü kızların üniversitelerde okuyabilmesi için Meclis'ten 411 oy çıktı mı? Çıktı. Peki Kılıçdaroğlu türban sorununu ancak biz hallederiz diyor. Dürüst ol dürüst. Anayasa Mahkemesi'ne kim götürdü? Onun altında senin de imzan var. Şimdi hangi yüzle ben çözerim diyorsun.

ANLAMLI OY ARTIŞI NE DEMEK?

27 Nisan açıklamasına kim oh dedi? Yine CHP oh dedi. Çetelere avukatlık yapacaksın, tam gün yasasını iptal ettirip milleti mağdur edeceksin, statükoya sırtını dayayacaksın, ondan sonra da Ak Parti nasıl iktidara geliyor sorusunun cevabını bulamayacaksın.

BÖYLE MUHALEFETE CAN KURBAN

Böyle muhalefete can kurban. Aman bunlarla yola devam edelim. Böyle muhalefet dostlar başına. Şimdi anlamlı oy artışı olmazsa genel başkanlıktan çekilirim diyor. Peki anlamlı ne demek? Ölçüsü ne? Cevabı yok. Birinci parti olmak gibi hedef ortaya koyamıyorsun.

RENKTEN RENGE GİRENLERE MİLLETİM PİRİM VERMEZ

Partim seçimlerde ikinci olursa genel başkanlığı bırakırım dedim, yüreğiniz yetiyorsa siz de açıklayın dedim hiçbiri açıklayamadı. Çünkü koltuk bunlara rahat geliyor. Siyaset samimiyet ciddiyet gerektirir. Önce aday olmayacağım dedi hatta ziyaret etti. Bir de baktık ki aday olduğunu açıkladı. Dürüst ol dürüst. Renkten renge girenlere benim milletim pirim vermez.

HER GÜN KUYUYA TAŞ ATIYOR

Kılıçdaroğlu her gün bir kuyuya taş atıyor. Bizim gidip çıkarmamızı istiyor. Öyle iddialar atıyor ki kargalar bile gülmeye tenezzül etmez. MHP hem milletten hem de tabanından kopuk.

SON OLAYLAR SİNSİ PLANIN PARÇASI

İnegöl'de küçük bir kıvılcım olaylara neden oldu. Bu olayları Balıkesirli vatandaşım iyi analiz etsin. Olaylar sinsi planın devreye sokulduğunu gösteriyor. Terör örgütü tam da çok önemli karar öncesinde eylemlerine hız verdi. Muhalefet partileri fırsat gibi değerlendiriyor.

"TERÖR BİTECEKSE BİZ ÇEKİLİRİZ"

Dünyanın hiçbir yerinde bu tür mücadeleler iktidar mücadelesi olarak gerçekleşmedi. AK Parti yıkılsın da ne olursa olsun. Yine aynı şeyi söylüyorum. Eğer benim vatanımda, eğer terör bizim iktidarımızdan çekilmemizle bitiyorsa biz çekiliriz. Terör bu ülkede 84'te başladı. Yolsuzlukların olduğu ülkede Merkez Bankası'nın kasası nasıl dolar? Bu borçlar nasıl ödenir? Türkiye'nin dört bir yanı şantiye.. Onlar lafını yapar biz icraatını. Ülkenin huzuruna kastedenleri aziz milletin ferasetine bırakıyorum.

KARDEŞLİK MESAJLARI

Polise kurşun atanlar ne kadar tehlikeliyse polis araçlarını ateşe verenler de o kadar tehlikelidir. Biz yaradılanı yaradandan ötürü severiz. Hiç kimse sokakları çatışma yerine çeviremez. Siyasetçilere düşen görev birlik ve kardeşlik mesajları vermektir. Hiçbir provokasyon bizi birbirimizden ayıramaz. Biz akrabayız onun için sağduyu diyorum.

TUZAĞA DÜŞMEYİN

Sokağa dökülenler terör örgütünün tuzağına düşerler. Öfke ile hareket edenler fitnecilerin oyununa gelirler. Bu tuzağa lütfen düşmeyin aldanmayın. Terör örgütü sizin sokağa dökülüp kardeşlerinize kem gözle bakmanızı istiyor. Biz yaradılırken birlikte beraber doğduk.

ŞER İTTİFAKINI SAYDI

12 Eylül'de Türkiye için yeni bir dönemin kapısını aralıyorsunuz. Esasen kimlerin bu değişikliği istemediğine bakarsanız mesele daha iyi anlaşılır. CHP, MHP, BDP, bir kısım medya, YARSAV, seçkinciler, Terör örgütü PKK hayır diyor. Şerde hayır olmaz. Bu ittifaktan memlekete hayır gelir mi? En güzel cevabı çok güzel bir evet diyerek vereceğine inanıyorum.

KADINLARI İSTİSMAR EDİYORLAR

Muhalefet 27 maddenin içinde ne var konuşmuyor. Benim boyum kaç santim onunla uğraşıyor. Çünkü söyleyecekleri bir şey yok. Kadın erkek eşitliği dersen fiziki anlamda kadın ile erkek aynı değil. Haklar anlamında eşitler. Kadın da erkek de kutsaldır. Biz annelik kutsal diyoruz onlar kadınlık kutsal diyor. İkisine de insanca muamele yapmayacaksın sonra da fırsat eşitliğinden dem vuracaksınız. Biz AK Parti olarak 30 kadın milletvekili soktuk, CHP 9 MHP ise 2 kadın soktu.

BUNLARIN SÖZÜNE GÜVENİLMEZ

Bunlar çarşaf açılımı yaptılar. Üç gün sonra hanım kardeşimizi tartakladılar. Bunların sözüne güvenilmez. Bir yandan kadın hakları diyeceksin bir yandan da kadınlara haklar getiren referanduma hayır diyeceksin."