BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,83
ALTIN 2.421,69
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İşte Türkiye'nin en ilginç kafesi

İşadamı Sıtkı Yılmaz'ın THY'den satın aldığı hurda uçaktan biraz iddialı ancak Türkiye'nin en ilginç kafesini yapacak.

Abone ol

Aksaraylı işadamı Sıtkı Yılmaz'ın satın aldığı Türk Hava Yolları'na (THY) ait 10 yıl önce hurdaya çıkarılan İngiliz yapımı RJ 70 tipi uçak, kafe oluyor. Kuyruk ve kanatları montajlanan uçağın, iç kısmı da orijinaline yakın olarak restore edilecek.

Aksaray Üniversitesi Kampusu karşısında ‘Kampus’ adı altında dinlenme tesisi bulunan işletmeci Sıtkı Yılmaz, 2000 yılında Siirt Havaalanı'na iniş yaparken pisten çıkması sonucu hasar gören ve o günden itibaren hurdaya çakırtılıp THY'nin deposunda duran İngiliz yapımı RJ 70 tipi uçağı ihale yöntemiyle satın aldı. Yılmaz, İstanbul- Aksaray arasındaki 674 kilometrelik mesafeyi karayoluyla getirmek için uçağın kanat, gövde ve kuyruğunu söktürdü. Ardından parçalar 3 TIR'a yüklendi. Uçak, nisan ayı içerisinde Aksaray'a getirildi. İlk olarak uçağın kuyruk ve kanat kısımları montajlandı ve dış yüzeyi beyaz renge boyandı. Şu an ise iç kısmının restore çalışmalarına devam ediliyor.

Uçak kafenin yaklaşık 100 bin dolara mal olacağını belirten Sıtkı Yılmaz, “Öğrencilere yönelik yeni bir yatırım yapmayı planlıyordum. Bunun için de araştırma yapmaya başladım. Yaptığım araştırmada, Hollanda'da bir uçağın süit oda şeklinde otele dönüştürüldüğünü öğrendim. Aynı sistemi kafe olarak faaliyete geçirmeyi planladım. Bunun içinde THY'nin hurdaya ayırdığı uçağı motoru dışındaki gövdesini ihale ile satın aldım. İç mimarlar aracılığıyla uçağın iç kısmı da orijinaline yakın bir şekilde restore edilecek. Müşterilimiz sanki uçakta yolculuk yapıyor hissi içinde kahvelerini yudumlayacak. Eylül ayında ‘Kampus Air Kafe’ adını vereceğimiz kafemizi hizmete açacağız” dedi.