BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.398,36
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa'da turist aldatan yandı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, turistleri mağdur eden sahtekarlara göz açtırmayacaklarını söyledi.

Abone ol

4 bin yatak kapasiteli 15 otelin Bursa'ya kazandırılacağını belirten Harput, "2023 yılındaki 5 milyon turist hedefine ulaşmayı hayal olarak görmüyoruz" dedi.

Heykel valilik binasında basın toplantısı düzenleyen Vali Şahabettin Harput, Bursa turizmi ile ilgili önemil açıklamalarda bulundu. Turizmin şehre ciddi bir ekonomik kazança sağlayacağını kaydeden Harput, dünyadaki turizm pastasının 1 trilyon dolar olduğunun altını çizdi. Bursa'nın turizm alanında gelişme göstermesi gerektiğini ifade eden Harput, "Neden turizm diyoruz? Turizm olayı hem ülkelere ciddi bir ekonomik kazanç sağlıyor hem de ülkelerin kültür ve benzeri özellikleri diğer ülkelere tanıtmayı sağlıyor. Turizm ülkeler arasında barışa da katkı sağlıyor. Önemli sonuçları olan turizmin elbette ilimizde de hatırı sayılır şekilde yer alması gerekiyordu. Bu sebeple biz turizmi gündemimizin bir numarası haline getirdik. İlimizde turizm için çok önemli zenginlikler vardı. Uludağ, tarihi eserler, doğal güzellikler, termalimiz, denizimiz, tarımımız Bursa için önemli. Yani turistin aradığı bütün zenginliklerin Bursa'da olduğunu memnuniyetle ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

"BURSA TURİZMİNİN GELECEĞİ PARLAK"

Bugüne kadar Bursa'da zenginliklerin tanıtılması noktasında çok fazla çalışma başlattıklarını dile getiren Harput, 2010 yılı içerisinde 3 fuara katıldıklarının altını çizdi. Bursa'nın turizm patlaması yaşadığını vurgulayan Harput, "Sadece 2010 yılında 3 tane fuara katıldık. Özellikle Dubai fuarının sonuçlarını zaten o zaman da alacağımızı anlamıştım. Bugün geldiğimiz noktada artık turizmin patlama noktasında çok ciddi bir gelişme kaydettiğini memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Bursa'daki turizmin varlığına ve gelişimine hemen herkesin de inandığını görüyorum. Ve bunun sonucu olarak bildiğiniz gibi Bursa'da bu seneden itibaren uçuşlar Anadolu Jet'le başladı. Öger Tur'un Bursa-Düsseldorf seferleri başladı. Yine bu sene Borajet olarak bu sene 11 ile seferler başladı. Yine bu sene Lufthansa'nın başlattığı seferleriyle vatandaşlarımız başka bir havaalınına gitmeden, Bursa'dan Frankfurt'a, Londra'ya veya bir başka Avrupa kentine gitme imkanı bulmuş olacak. Bursa zenginliğinin artık anlaşıldığının göstergeleridir" şeklinde konuştu.

BURSA'DA OTEL PROBLEMİ ÇÖZÜLÜYOR

Bursa'ya gelen turistlerin konaklama sıkıntısı çektiğini ifade eden Harput, 4 bin yatak kapasiteli 15 inşaatın Bursa'ya kazandırılacağını söyledi. Harput, "Yine bunun başka bir somut göstergesi de Bursa'ya çok sayıda önemli marka otellerin gelmekte olmasıdır. Şu anda Bursa'da 15 tane otel inşaatı var. Bunların toplam 4 bin yatak kapasitesiyle Bursa'nın turizmine çok önemli katkı yapacağına inanıyorum. Bu çalışmalar devam edecek. Son günlerde birçok yere gittim. İnanın o kadar mutlu bir ortam görüyorum ki, insanlarımızın yüzü gülüyor. Gezdiğimiz bütün yerlerde neredeyse insanımız kadar turist görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"ARAP TURİST SAYISI YÜZDE 50 ARTTI"

Bu sene Arap turist sayısının yüzde 50 arttığını vurgulayan Harput, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Özellikle Arap turistlerin buraları şenlendirdiğini görüyoruz. Bu gezdiğimiz yerlerde görüştüğüm taksiciler, lokantacılar, seyahat acentaları ve otelciler turist yoğunluğundan duyduğu memnuniyeti dile getirdiler. Hatta seyahat acentaları yetkilileri, gelen turistlerden fazla olanları başka kentlere yönlendirdiklerini dile getirdiler. Ancak bu hareketliliğin artarak devam etmesi birkaç şeye bağlıdır. Bunlardan bir tanesi gelen insanların burdan memnun ayrılmalarıdır. O bakımdan gelen insanların memnun ayrılmaları olmazsa olmazdır. O sebeple esnaftan kamu görevlilerine kadar her kesime bu konuda büyük görev düşüyor"

2023 HEDEFİ 5 MİLYON TURİST

Bursa'nın turizm alanında geleceğinin parlak olduğunu kaydeden Harput, turist sayısının gün geztikçe arttığını dile getirdi. Harput, "Turizmin gelişmesi, büyümesi için buna dikkat etmemiz gerekir. Benim ifade ettiğim, 2023 yılında 5 milyon turisti Bursa'ya çekmeyi hedefliyoruz. Bu hayal değil. Bunu böyle görmüyorum. Gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız. Bursa'yı turistler için vazgeçilmez bir şehir yapmak en büyük gayemiz" dedi.

"SAHTEKARLARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"

Bursa'ya gelen turistlerin mağdur olmaması sıkı denetimler yaptıklarını belirten Harput, kamuoyunda çıkan bazı turistlerin mağdur olması ile ilgili olaylarının bir daha tekrarlanmasına izin vermeyeceklerini kaydetti. Harput, "Mağdur olan turistlerle ilgili şikayetler bana geldi. Bazı sıkıntılar basına da yansıdı. Bazı seyahat acentalarının veya turizmle ilgilenen bazı kişilerin, Uludağ diye başka yere götürdüklerini, farklı fiyat uygulaması yaptıkları veya malın kalitesi ile ilgili sıkıntı yaşadıkları duyumlar aldık. Bunlar bir daha olmayacak. Fırsatçılara fırsat vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.