BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,83
ALTIN 2.424,78
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sebzeciler yeni hal istiyor

Karabük Sebzeciler, Balıkçılar ve Kasaplar Odası Başkanı Yaşar Kaplan, Karabük’e ve Batı Karadeniz’e hitap edecek şekilde hal istediklerini söyledi.

Abone ol

Karabük Sebzeciler, Balıkçılar ve Kasaplar Odası Başkanı Yaşar Kaplan, Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin hali gündeme aldığını ifade ederek, Karabük ve Batı Karadeniz’e hitap edecek hal istediklerini kaydetti.

Henüz hal projesini göremediklerini belirten Kaplan, “Başkan bize hal yerini siz bulun dedi. Bizde arkadaşlar arasında 7 kişi komite seçtik. Hal konusu 2005 yılından Karabük gündemini meşgul ediyordu. Yer araştırmamız neticesinde belli yer bulamadık. Belediye meclisinin karar alıp haddehanelerin olduğu yere sığmıyor diye tekrar gündeme getirdik. Belediye başkanının haddehane ile sanayi deki dükkanları istimlak ederek süper bir yer olur diye araştırma yaptık. Buranın en az 2 sene mahkemesinin süreceği ve olmayacağı öğrenildi. Bize organize sanayi bölgesinde bir yer önerildi. Buranın Karabük’e de uzak olması nedeni ile bizim orayı kabul etmemiz mümkün değildi. Karabük’te başka yer bulamayınca daha önce Belediye Başkanı Hüseyin Erer’in meclis kararı olan bizim gitmediğimiz yeri mecburen kabul etmek zorunda kaldık. Hepimizin bildiği gibi Karabük Batı Karadeniz bölge hali. Hal yapıldı desinler diye hal istemiyoruz. Karabük’e hal şart. Yapılacak proje hal sorununu kökten çözebilecek güzel bir proje olmalı. Hijyenli kullanımlı, Karabük’e ve batı Karadeniz’e hitap edecek bir hal istiyoruz. Halin yeri kesinleşti, yeri dördüncü bölüğün olduğu yer. Henüz projeyi göremedik. Hazırlandıktan sonra bizleri çağıracaklar. Bu karşılıklı iyi niyet çerçevesi içersinde olacak bir konu. Projeyi gördükten sonra beğenip beğenmediğimiz yerleri söyleyeceğiz. Hal mevcut halden daha geniş ve kullanışlı olacak” dedi.

Pazar esnafının sorunlarını, hal binasının yapılması ile bitme şansının olmayacağını belirten Başkan Kaplan, manav malzemelerinin marketlerde satılmasının da pazarcı esnafına darbe vurduğunu anlatarak, “Pazarcı esnafının durumu marketlerden sonra bozuldu. Belediyenin bu konuda bir yanlışı var. Süper marketlerin alanının ölçümü olacak, park yeri olacak, metrekaresi olacak. Ancak belediyeye gidiyorlar ve belediye 10 metrekareye de market ruhsatı veriyor. Esas yanlışlık burada. Yani halin kurulmasıyla Karabük’teki pazarcı esnafının durumunun düzeleceği gibi bir durum söz konusu değil. Dolayısıyla da yeni hal binasının yapımıyla esnafın durumu düzelecek diye bir şey söz konusu değil. Ülkede çıkan hal yasasına göre biraz daha intizamlı ve nizami olacak. Yani isteyen istediği yerden getirip sağda solda mal satamayacak. Bu konuda olur başka türlü olmaz” diye konuştu.