BIST 10.274
DOLAR 32,23
EURO 34,80
ALTIN 2.414,79
HABER /  GÜNCEL

Çetin Doğan'ın tedavisi sürüyor FLAŞ

Hakkında yakalama emri çıkartılan eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan'ın hastanedeki tedavisi sürüyor.

Abone ol

“Balyoz Planı” davası kapsamında hakkında yakalama emri çıkartılan eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, doktorların kontrol altına alınamayan değişken tansiyon rahatsızlığını ve kalbi besleyen yan damarlarının tıkalı olmasını ciddi bir risk faktörü olarak değerlendirerek, müvekkilinin bir süre daha hastanede kontrol altında tutulmasına karar verdiğini bildirdi.

Avukat Ersöz, kalp krizi riski nedeniyle Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesinde tedavi altına alınan Çetin Doğan'ın sağlık durumuna ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, doktorların, Çetin Doğan'ın Mayıs ayında ilaçlı stent takılan damarının yeniden tıkanmış veya bir pıhtılaşmanın olabileceği yönünde şüphe duyduğunu ve bunun üzerine Doğan'ı dün acilen anjiyoya aldıklarını hatırlattı.

Doğan'ın anjiyodan sonra genel sağlık durumunun iyi olduğunu kaydeden Ersöz, ancak tansiyon değerlerinin normal seviyeye düşürülemediğini, sabah saatlerinde tansiyonunun 21'e çıktığını ve ilaçlı serum bağlanmak suretiyle düşürülmeye çalışıldığını belirtti.

Ersöz, Doğan'ın gün içindeki tansiyon değerlerinin regüle edilemediğini ve değişkenlik göstermeye devam ettiğini ifade ederek, bugün doktorların sağlık durumuna ilişkin bir değerlendirme yaptığını ve Doğan'ın kalbi besleyen yan damarlarının tamamının tıkalı olduğunu tespit ettiklerini aktardı.

Bu damarların baypas uygulanamayacak kadar ince olduğundan halen devam eden ilaç tedavisi ile açılmaya çalışıldığını anlatan Ersöz, “Müvekkilimiz ayrıca 2003 yılında kalbi besleyen 5 ana damarının değişmesi ile sonuçlanan bir baypas operasyonu geçirmiştir. Doktorları, Doğan'ın bir türlü kontrol altına alınamayan değişken tansiyon rahatsızlığını ve kalbi besleyen yan damarların tıkalı olmasını ciddi bir risk faktörü olarak değerlendirdiğinden bir süre daha hastanede kontrol altında tutulmasına karar vermiştir” dedi.