BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.434,97
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TEOGsuz sistem MYS ne zaman yapılacak MEB tarih verdi

Liseye girişte artık sınav yapılmayacak. MEB tarafından dün açıklanan yeni sınav sistemi MYS'ye göre sadece belli okullara girebilmek için sınav yapılacak. Peki hangi okullar MYS sınavıyla alacak? Lise sınavı ne zaman yapılacak hangi konular sorulacak?

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından açıklanan yeni sisteme göre artık sınavlar kalktı. Öğrenciler için 5 tercih seçeneği çıkacak fakat isteyenler MEB tarafından belirlenen okulların sınavına girebilecek. Peki sınav ne zaman yapılacak? Detaylar internethaber'de.

Yeni sınav sisteminin açıklanmasıyla birlikte veliler ve öğrenciler detayları merak ediyor. İsmet Yılmaz'ın yaptığı açıklamaya göre artık liselere girişte sınav yapılmayacak. Fakat bir ayrıntı daha var. O da belli okulların sınavla alacağı.

HANGİ OKULLAR SINAVLA ALACAK?

MEB tarafından hangi okulların sınavla alacağı belli olmadı. Fakat 10- 15 gün içinde hangi okulların sınavla alacağı açıklanacak. Öğrenciler eğer istedikleri okullar sınavla alıyorsa sınava girecek. 

LİSE GİRİŞ SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Lise giriş sınavının net tarihi henüz açıklanmadı ama İsmet Yılmaz sınavın Haziran ayının ilk haftasında yapılacağını söyledi. 

İşte TEOG'un yerine gelen yeni sistem! Bomba değişiklik

meb