BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,30
HABER /  GÜNCEL

Bilal Erdoğan'dan 15 Temmuz vurgusu

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Diyarbakır'da konuştu. Alnı secdeye gittiği için insanlara gerici diyenlerin uçak da araba da yaptırmadıklarını söyleyen Erdoğan, 15 Temmuz'un demokrasi tarihine geçtiğini söyledi.

Abone ol

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "Bu ülkede alnı secdeye gittiği için insanlara gerici diyenler ne uçak yaptırdılar ne araba yaptırdılar. Ama bu ülkede alnı secdeye gidenler 15 Temmuz'da dünya demokrasi tarihine geçecek bir iş yaptılar." dedi.

Erdoğan, TÜGVA Diyarbakır İl Temsilciliğince düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, TÜGVA'nın Türkiye'nin 81 il ve 259 ilçesinde teşkilatlanmasını tamamladığını bildirdi.

Vakfın, kurulduğu 2014 yılından beri çeşitli faaliyetlerle milyonlarca gence, vakfın gönüllü sayısının da 50 bine ulaştığını belirten Erdoğan, "Bugün Türkiye'de milyonlarca gencimiz var ve TÜGVA bütün gençlerimizi kucaklamayı hedefliyor. Sadece bir zümrenin, grubun, hizibin değil bütün Türkiye'nin gençlik hareketi." ifadesini kullandı.

"Gençler; teknolojide, bilimde, fende en ileri noktaya biz gelmeliyiz ki bu zulüm düzenine alternatif bir düzlem oluşabilsin." diyen Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bize gerici diyenleri utandırdık mı 15 yılda? Bu ülkede alnı secdeye gittiği için insanlara gerici diyenler ne uçak yaptırdılar ne araba yaptırdılar. Ama bu ülkede alnı secdeye gidenler 15 Temmuz'da dünya demokrasi tarihine geçecek bir iş yaptılar, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle."

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

Erdoğan, Batı medyasının Çin'deki Tiananmen Meydanı’nda tankın önünde duran kişinin fotoğrafını o günden bugüne kadar kullandığını anımsatarak, Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişimini görmezden gelmeye çalıştığına dikkati çekti.

Bilal Erdoğan, şu görüşlere yer verdi:

"Peki nerede 15 Temmuz'un resimleri. 15 Temmuz'da bırakın tankın önünde durmayı bir kişi, iki tankın altına yattı be. Nerede bunun resimleri Batı'da? Hani bunların adaleti, hani bunların özgürlük, demokrasi, insan hakları lafları ne oldu? O resimleri hiçbir yerde göstermediler çünkü Türkiye'nin güçlenmesini istemiyorlar. Çünkü Türkiye ne zaman ki güçlendi bunların tekerleğine çomak soktu. Türkiye'ye, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a neden bu kadar saldırıyorlar. Bu milletin gerçek anlamda bağımsız olmasına tahammül edemiyorlar. Devamlı aramıza fitne, nifak tohumlarını ekmek istiyorlar. Kardeşi kardeşe vurdurmak istiyorlar. İnadına omuz omuza duracağız."

Malazgirt'te, Kudüs, İstanbul ve Viyana önlerinde omuz omuza, yan yana, sırt sırta dövüştüklerini vurgulayan Erdoğan, "Şimdi ne oluyor da bizim aramıza bu oyunları, bu nifakları böylesine sokabiliyorlar. Bizi birleştiren bizi kardeş yapan inancımız, tevhid dinine mensup oluşumuz. Şimdi bakıyorsunuz, inançsız neye inandığı belli olmayan değişik değişik türler türettiler. Bunları bin yıla aşkın bir inancın bir yüce dinin sancaktarlığını yapan topraklarda yaptılar. Şimdi bu gençlik buna bir son verir mi? Yeniden bizi biz yapan bize şeref kazandıran değerler üzerinde geleceğimizi inşa etmemiz lazım. Onun için de Türkiye Gençlik Vakfımızın çalışmaları çok önemli." ifadesini kullandı.