BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Putin'in beyni Rus Prof. Türkiye'yi uyardı: B planı yapın

Rusya Devlet Başkanı Putin'in akıl hocası olarak gösterilen Prof. Dr. Aleksandr Dugin, Türkiye’yi ABD’den geleceğini iddia ettiği ekonomik yaptırımlara karşı uyardı.

Abone ol

Prof. Dr. Aleksandr Dugin “Putin’in başstratejisti -hatta beyni-”, “Rus dış politikasının mimarı” olarak biliniyor. Foreign Policy Dergisi’ne göre Putin, Erdoğan ve Trump’ı birbirine bağlayan adam...

Türkiye, Dugin ismini jet krizi ve darbe girişimi nedeniyle duydu. Kendisi 40’tan fazla kitap yazan, Uluslararası Avrasya Hareketi’nin liderliğini yapan bir filozof.

EKONOMİ İÇİN B PLANI YAPIN
Türkiye’yi 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce “Orduda hareketlilik var” diye uyaran Rus filozof Prof. Aleksandr Dugin, Gazete Habertürk'ten Nalan Koçak'a konuştu. Dugin, ABD'nin ekonomik saldırılarla hükümeti zor durumda bırakmayı planladığını iddia ederek, Türkiye'yi B planı yapması için çağrıda bulundu.

‘ERDOĞAN NE KADAR BAĞIMSIZSA O KADAR BATI’NIN HEDEFİ’
Hem o hem Erdoğan’ın bağımsız politikaları. Erdoğan ne kadar çok özgür olmak isterse, o kadar çok Batı’nın hedefi oluyor. Eğer Türkiye tek parça kalmak istiyorsa bunu Batı kampının içinde yapamaz. Meclis’e o bombaları Rusya yağdırmadı.

‘PUTİN’İ DARBEYİ DESTEKLEMESİ İÇİN İKNAYA ÇALIŞTILAR’
Türk ordusunu hafife aldılar. Ergenekon ve Balyoz’dan sonra orduda Erdoğan’ı destekleyecek kimsenin kalmadığını düşündüler. Fakat ordudaki Kemalistler Erdoğan’ı destekledi. CIA ayrıca o gece Rusya ve Türkiye arasındaki iletişim kanallarını kesmeye çalıştı.

NE YAPTILAR?
Putin’i Türkiye karşıtı bir pozisyon almaya iknaya çalıştılar. Erdoğan’dan başka bir liderin daha iyi olacağını, iç savaş çıkacağını ve Rusya’nın bu savaşı kendi lehine kullanabileceğini söylediler. CIA Putin’in etrafındaki etkili isimleri organize etti. Fakat Putin ikna olmadı. Çünkü bu Türkiye’nin sonu demekti. Daha önce söyledim, darbe sonrası için Kürtler isyan çıkarma hazırlığı yapmıştı.

ABD'NİN YENİ MAŞA ÖRGÜTÜ NE OLABİLİR?
Pek çok faktörü bir araya getirecekleri bir strateji izleyeceklerini düşünüyorum. Mesela etnik çatışma, ekonomik-sosyal tehditler, siyasi ve askeri elit içerisinde Erdoğan karşıtı huzursuzluk yaratmak. Amerikalılar bütün zayıf noktaları kullanmaya çalışacaktır.

ZARRAB DAVASI
Kesinlikle bütün ekonomik ilişkileri kullanacaklar. Sürekli saldırı altında olacaksınız. İran’a, Rusya’ya yaptırım uygulanıyor. O kadar eminim ki Türkiye’ye de yaptırım uygulayacaklar. Ekonominizi kurtarmak için B planı yapmalısınız.

KARLOV SUİKASTI JETLE BAŞLAYAN SÜRECİN DAVAMI MIYDI? Kesinlikle. Rusya’nın tepkisi tabii ki bu sefer farklı oldu. Düşünebiliyor musunuz; elçisi öldürülüyor ve Rusya hiçbir şey yapmıyor. Çünkü her şey gayet açıktı. Asıl hedef elçi değil Erdoğan’dı. CIA mı kullandı bilmiyorum ama FETÖ’nün yaptığı açıktı. Erdoğan’a güveniyoruz ve artık Rusya’yı Erdoğan’a karşı provoke etmek kolay değil.

BÖYLE YAPTIKÇA ABD'NİN VE İSRAİL'İN ELİNE DÜŞÜYORLAR
İran, Türkiye, Rusya, Suriye ve Irak... Hepimiz bir araya gelir ve Kürtlere onları tatmin edecek bir şey önerirsek kendi güvenliğimizi sağlarız. Kürt kimliğini bastırmamalıyız. Çünkü biz böyle yaptıkça ABD’nin ve İsrail’in eline düşüyorlar. İyi savaşıyorlar; Amerikan emperyalizminin kuklası olmalarını engellemeliyiz.

NASIL BİR ÇÖZÜM?
Öncelikle Suriye tek parça kalmalı. Tüm azınlıkların hakları garanti altına alınmalı. Suudi Arabistan ve Katar düşüşte. Tüm kartlar elimizde. Hep birlikte ABD’ye “Yaptıkların için teşekkürler, Ortadoğu’dan git” demeliyiz. Bu Suriye ve Kürt meselesinin çözülmesinin tek yolu.