BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,54
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TEOG'da sonuçları matematik belirleyecek

TEOG'da ilkbahar dönemi sınavları bugün sona eriyor. Uzmanlara göre bu yılki testlerde belirleyici olan matematik sonuçları olacak.

Abone ol

TEOG kapsamında 2’nci dönem merkezi sınavlarına giren 8’inci sınıf öğrencileri, sistemi tanımalarına rağmen dün yine de heyecanlıydı.

Uzmanlar Türkçe ile din kültürü ve ahlak bilgisi sorularının kolay olduğunu belirterek, “Matematik soruları bu sınavda çok daha zordu ve ayırt edici nitelikteydi” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ikinci dönem ortak sınavlarının ilk oturumları dün yapıldı. Yurtiçi ve yurtdışında toplam 986 sınav merkezinde, 15 bin 814 okulda, 91 bin 8 salonda gerçekleştirilen sınavlara, 1 milyon 271 bin 273 öğrenci katıldı. Ortak sınavların dün yapılan birinci oturumunda, sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi yazılıları yapıldı. Bugünkü ikinci oturumlarda ise fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavları uygulanacak. Yazılılarda aileler de çocuklarını yalnız bırakmadı. Sabah çocuklarını sakinleştirmeye çalışarak okul bahçesinde toplanan veliler, sınav sırasında kapı önlerinde beklemeye devam etti. Bazı veliler yeni sistemin daha iyi olduğunu, bazıları da tek sınavın daha az stres yarattığını savundu.