BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Dünyanın en hızlı körü...

Görme engelli sanatçı Metin Şentürk, İngiliz rakibi Mike Newman’a kaptırdığı Guinness Dünya Görme Engelliler Hız Rekorunu geri almak için ko...

Abone ol

Görme engelli sanatçı Metin Şentürk, İngiliz rakibi Mike Newman’a kaptırdığı Guinness Dünya Görme Engelliler Hız Rekorunu geri almak için kolları sıvadı. Hız denemelerine başlayan Metin Şentürk, “Dünyanın en hızlı körü hep Türkiye’de olacak” dedi.
292,89 kilometre ile kazandığı Guinness Dünya Görme Engelliler Hız Rekoru’nu İngiliz rakibi Mike Newman’a kaptıran görme engelli sanatçı Metin Şentürk rekorunu geri almak için çalışmalara başladı. Hazerfen Havaalanı’nda hız denemelerine başlayan Metin Şentürk, iddialı olduğunu söyledi.

“DÜNYANIN EN HIZLI KÖRÜ TÜRKİYE’DE OLACAK”
Esprili bir dil ile gazetecilere geldikleri için teşekkür eden Metin Şentürk, Volkan Işık ile 2 Nisan 2010 da kırmış olduğumuz rekoru aynı İngiliz tarafından elimizden alınması üzere çalışmaya başladık. Bu rekoru kim bizden alırsa geri alacağız demiştik. Dünyanın en hızlı körü hep Türkiye’de olacak demiştik. Bizden bu rekoru almak kolay olmayacak” diye konuştu.
Şentürk, sponsorluk tekliflerine açık olduğunu da belirterek, “Bir milli mesele gibi oldu bu. Araba konusu çok hassas bir konu bir enerjimizi hatta canımızı koyuyoruz sizde bir iki arabanızı koyun şu işin içine. Çünkü İngiltere’de görmeyen arkadaşımız bir bankacı ve inanın herkes bu rekoru Türkiye’den geri alması için o kadar büyük bir seferberlik ve yardımla çalıştılar ki” dedi.
Şentürk, 299.53 kilometre ile rekorunu alan İngiliz rakibi Mike Newman’a “Çok yoruldu gereksiz oldu” mesajı gönderdi.
Copilot olan Rallici Volkan Işık ise “İngiltere Türkiye maçına dönüştü bu iş. Sıra bizde bizden rekoru aldılar. Biz de geri almak için çalışmalara başladık. Biz 300 kilometreyi geçerek rekoru kırmayı düşünüyoruz” dedi.
Başkanlığını Şentürk’ün yürüttüğü Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği danışmanlığında uluslar arası arenada engellilik algısının pozitife çevrilmesine yönelik çalışmaları devam ediyor. Bu bağlamda Şentürk, Temmuz 2014 tarihine kadar Guinness Dünya Görme Engelliler Hız Rekoru’nu tekrar İngiltere’den alarak Türkiye’ye getirmeyi hedefliyor.
(İHA)