BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.506,03
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TEOG 2016 soruları ve cevapları açıklanıyor MEB EBA saat verdi!

TEOG 2016 soruları ve cevap anahtarı açıklanıyor. TEOG soruları ve cevapları eba.gov.tr'den yarın saat 13.00'de açıklanacak. 2016 TEOG soruları ve cevap anahtarları ile TEOG soruları videolu çözümleri EBA ile eş zamanlı olarak internethaber.com'da.

Abone ol

TEOG soruları ve cevapları açıklanıyor. MEB Eğitim Bilişim Ağı-EBA, TEOG soru ve cevap anahtarlarının yarın saat 13.00'den sonra eba.gov.tr'den erişime açılacağını duyurdu.

TEOG soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak sorusunun yanıtını merak eden öğrenciler rahat bir nefes aldı. 

8. sınıf öğrencileri TEOG ikinci dönem 1. gün sınavları bugün yapıldı. Yarın da devam edecek olan TEOG sınav soruları bu yıl da eba.gov.tr'den açıklanacak.

TEOG'da yarın ikinci gün sınavları yapılacak. TEOG'a giren öğrenciler yarın sırasıyla Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavlarına girecekler. 

eba.gov.tr TEOG SORU VE CEVAPLARI VİDEOLU ÇÖZÜMLERİ

MEB geçen dönem TEOG sınav sorularını ve cevapları ikinci gün sınavlarının bitiminin hemen arkasından yayınlamıştı. TEOG 2016 soruları ve cevapları da geçen yıl olduğu gibi  28 Nisan Perşembe günü yani yarın 13.00'den sonra eba.gov.tr'den erişime açılacak. 

TEOG soruları ve cevapları açıklanıyor MEB EBA saat verdi

TEOG SORULARI NİSAN 2016 eba.gov.tr'DE OLACAK

Nisan 2016 TEOG soruları ve cevapları eba.gov.tr'den açıklandığında öğrencilerin EBA kullanıcı adı ve şifreleriyle sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

teog soruları açıklanıyor meb eba son dakika açıklaması

EBA GİRİŞ NASIL YAPILIR EBA ŞİFRESİ ALMA

TEOG sorularının ve cevaplarının açıklanacağı eba.gov.tr'ye giriş nasıl yapılır sorusunun yanıtı şöyle.

Bilgisayarınızdan arama çubuğuna eba.gov.tr adresini girdikten sonra karşısına aşağıdaki giriş sayfası çıkacak. 

eba.gov.tr giriş ekranı

Bu sayfanın sağ üst köşesindeki giriş linkini tıklayınca aşağıdaki sayfaya ulaşacaksınız.

eba şifre alma ekranı eba.gov.tr

Bu safyadan Öğrenciye Şifre Verme linkini tıklayarak istenen bilgileri girmeniz durumunda eba şifresi edinmiş olacaksınız. MEB Eğitim Bilişim Ağı-EBA'dan TEOG sınavlarıyla ilgili tüm gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

TEOG 2. DÖNEM SINAVLARI HANGİ DERS HANGİ GÜN?

İlk 3 sınav yarın yapılacak. Öğrenciler ilk olarak saat 09.00’da Türkçe sınavına girecek. 40 dakika sürecek sınavın ardından 30 dakikalık bir mola olacak. Ardından da saat 10.10’da Matematik sınavı başlayacak. 40 dakikalık sınavın ardından verilen molanın sonrasında öğrenciler saat 11.20’de ilk günün son sınavına Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavına girecekler.

TEOG İKİNCİ GÜN SINAVLARI

İkinci gün ise yine aynı saatlerde sırasıyla Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavları var. İki günde 6 sınavın tamamlanmasıyla bu yıl 8. sınıfların gireceği TEOG maratonu da sonlanmış olacak.

29 NİSAN CUMA GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?

Sınavlar öğrencilerin öğrenim gördükleri okullarda yapılacak. İki gün boyunca ortaokullarda ders olmayacak. TEOG sınavlarına girmeyen 5., 6. ve 7. sınıf öğrencileri de sınav günlerinde okula gelmeyecek. Ancak sınavların ertesi günü yani 29 Nisan Cuma günü hafta sonu tatili ile birleştirilmeyecek. O gün okul var.

teog soruları ve cevapları 2016 matematik türkçe din kültürü ve ahlak bilgisi

TEOG SORU KİTAPÇIKLARI 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sınavlarda kopyayı engellemek için geçen yıldan bu yana A, B, C ve D olmak üzere 4 farklı kitapçık kullanıyor. Bu kitapçıklarda sorular aynı ama dizilişi farklı olacak. Ayrıca kopyaya engel olmak için sınavlarda gözetmenlik yapan öğretmenler sınavın yapıldığı dersin branşından farklı olacak. Yani Türkçe sınavına Türkçe öğretmenleri girmeyecek. Sınavlar özel okullarda da yapılıyor ancak sınavlarda gözetmen olarak özel okul öğretmenlerine görev verilmiyor.

KOPYAYI GÖZETMEN BELİRLEYECEK

Sınavda her sınıfta 20 öğrenci olacak ve sınıf yoklama listesinde belirtilen sınıf ve sıra numaralarına göre sıralara tek başına oturacaklar. Öğretmen gerektiğinde sınav yerlerini değiştirebilecek. Sınavda kopya çekilip çekilmediği bilgisayar taramasıyla değil, sınavdaki gözetmen tarafından belirlenecek ve gözetmenler tutanak tutacak. Sınavda kopya çektikleri salon görevlileri tarafından belirlenen öğrencilerin sınavları iptal edilecek.

TEOG'A GEÇ KALAN SINAVA GİREBİLİR Mİ?

TEOG sınavları başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelenler sınava alınacak ancak bu öğrencilere ek süre verilmeyecek. Her dersin yazılısı başladıktan sonra ilk 20 dakika süresince sınıftan çıkılmayacak, 20 dakikadan sonra sınavını tamamlayan öğrenci sınıftan ayrılabilecek.

teog 2016

SAYFALARI KONTROL EDİN

Sınav öncesinde soru kitapçığınızda baskı hatası ya da eksik sayfa olup olmadığına bakmalısınız. Cevap kâğıdınızda yer alan TC kimlik numarası, ad, soyad gibi bilgileri de kontrol etmelisiniz.

TEOG SINAVLARI YANLIŞLAR DOĞRULARI GÖTÜRECEK Mİ?

TEOG sınavlarında verdiğiniz yanlış cevapların doğruları etkilemesi söz konusu değil, etkisiz olacak. Bu yüzden uğraştığınız ancak çözemediğiniz bir soruda size en yakın gelen cevabı işaretleyebilirsiniz.

BUNLARI GETİRMEYİN

Bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçlarını sınava getirmek yasak. Aksi halde sınavınız geçersiz sayılır

TEOG MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN?

TEOG sınavlarına mazeretli ya da mazeretsiz katılamayan öğrencilerin bilgileri okul müdürlüğünce sınav günü bitiminde 5 gün içerisinde e-okul sistemine işlenecek. Bu öğrenciler 14-15 Mayıs tarihlerinde yapılacak mazeret sınavlarına katılacak.