BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  GÜNCEL

Uyuşturucu taciri: Allah’a şükür yakalandık!

Kayseri’de 5 kilo 170 gram eroinle yakalanan 4 sanığa toplam 75 yıl hapis cezası verildi. Sanıklardan biri, "Allah’a şükür yakalandık" derken, sanık avukatı da 5 kilo eroinin 4 kilosunun bozuk çıktığını söyledi.

Abone ol

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Sincan Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan sanık Y.V. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edilirken, tutuklu sanıklar Ç.Ç., E.A. ve M.V. ile avukatlar da duruşma salonunda hazır bulundu.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanıklar Ç.Ç., E.A. ve M.V.’ye ’uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan ayrı ayrı 22 yıl 6 ay hapis, 30’ar bin TL adli para cezası, etkin pişmanlık gösteren ve yaşı küçük olan sanık Y.V.’ye ise aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapis, 15 bin TL adli para cezası olmak üzere 4 sanığa toplam 75 yıl hapis, 105 bin TL adli para cezası verildi.

 "ALLAH’A ŞÜKÜR YAKALANDIK, MALI TESLİM EDEMEDİK"

Duruşmada son sözleri sorulan tüm sanıklar bu işe bulaştıkları için çok pişman olduklarını söylerken, sanıklardan E.A., "Allah’a şükür yakalandık, malı teslim edemedik. Çok pişmanız. Siz büyüklerimizden af diliyoruz" dedi. Sanık Ç.Ç.’nin avukatı Bekir Kumaş da 5 kilo eroinin 4 kilosunun bozuk çıktığını öğrendiklerini belirtti.

OLAY

29 Ocak 2016’da Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, doğu illerinden temin edilen yüklü miktardaki uyuşturucu maddenin 65 plakalı iki otomobil ile batı illerine sevk edileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Ekipler, Kayseri-Malatya karayolu üzerinde polisi görünce kaçmaya çalışan aracı durdurdu. Araçta yapılan aramalarda 5 kilo 170 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Ç.Ç, M.V., E.A. ve Y.V. gözaltına alındı. Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, tutuklandı.