BIST 9.101
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,05
HABER /  SAĞLIK

Ten rengine göre ruj seçimi nasıl yapılır?

Kadınların vazgeçemediği makyaj malzemeleri arasında olan ve makyajın tamamlayıcısı olan ruj seçiminizi yaparken dikkat! Ten renginize göre nasıl makyaj seçeceğinizi elmaelma.com olarak sizler için derledik.

Abone ol

Güzelliğe adım atmanın diğer yolu da renkli ve yapısına göre değişiklik gösteren rujlardır. Ancak yanlış ruj renk seçimiyle bu adımdan uzaklaşmış oluyorsunuz. Mesela arkadaşınızda çok beğendiğiniz bir rujun rengi satın alıp aynada kendinize baktığınızda aynı renk sizde farklı duruyorsa bunun nedeni ten renginiz! Elmaelma.com olarak bugün sizler için ten renginize göre ruj seçimlerini derledik. 

SARIŞINLARDA...

Sarışınların özellikle açık ten olmaları ruj seçimlerinde açık renklerden yana yapmaları gerekmektedir. Sarışınlarda pempe, menekşe ve kayısı gibi renkler ten renkleriyle son derece uyumlu olacaktır. Ancak özel bir gecede veya herhangi bir davette canlı pembe veya şeftali yonları sizde olağanüstü duracaktır. 

BUĞDAY TEN VE KUMRALLAR...

Genellikle buğday ve kumralların çekinmeden kullanabilecekleri renkler arasında kızılımsı ve kiremit renklerindeki rujlar çok daha alımlı ve cazibeli görünecektir. Akşam ve gündüz kullanabilecekleri ruj renkleri arasında nude tonlar son derece uyumlu olacaktır. 

ESMER VE KOYU TENLER İSE...

Cilt tonu koyu olanlar ise daha canlı ve baskın tonları tercih etmelidirler. Özellikle bordo, kahverengi tonları ve koyu kırmızı rujlar esmer tenlilerin tercihleri doğrultusunda olmalıdır. Daha seksi bir görünüm için mürdüm ve koyu renklerdeki pembe tonları size uygun olacaktır. 

Kaynak: elmaelma.com