BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.439,01
HABER /  SAĞLIK

Aç karnına kahve içmenin zararları nelerdir?

Gün içerisinde uykumuzu açmak için içtiğimiz kahve tehlike saçıyor olabilir mi? İşte detaylar elmaelma.com'da

Abone ol

Kahve sağlığa zararlı mı? Kahvenin zararları neler? Kahve sağlığı nasıl etkiler? Kahve sağlığa zararlı mı? Gün içerisinde kimimiz motivasyon amaçlı içip fala kapatmak için içerken kimimiz de gün içerisinde uykudan kaçmak için bol bol tüketiyoruz. Ancak yanlış yaptığımız bazı hareketler yüzünde kahve sağlığımızı tehdit ediyor olabilir. Elmaelma.com yapılan bu hataları önlem alabilmeniz adına sizler için derledi!

ANLIK GERGİNLİKLERE SEBEBİYET VERİYOR!

Gün içerisinde işe veya okula gitmek için uyandığımızda ilk olarak kahvaltıdan önce elimizin gittiği kahve ne yazık ki gün içerisinde daha fazla yorgunluk ve anksiyeteye neden olabiliyor. Güne daha enerjik ve pozitif başlamak isterken aksine daha çok sinirli  ve gerginliklere neden olabiliyor. Aynı zamanda yapılan araştırmalar sonucunda iştahsızlığa sebebiyet vermektedir.

AÇ KARNINA ELİMİZİN GİTTİĞİ KAHVE ASLINDA...

Gün içerisinde kahvaltı etmeden koşarak sarıldığımız kahve mideniz boşken tükettiğinizde midenizdeki asidin dengesini değiştirir. Mide asidi tükettiğimiz besinlerin kolayca parçalanmasına yardımcı olarak daha rahat sindirilmesini sağlamaktadır. Ancak kahvaltı yapmadan tükettiğimiz kahve karın ağrısı, mide ağrısı hatta reflü gibi sağlık sorunlarına yol açmaktadır.

HİSSİZLEŞTİRİYOR!

Sürekli olarak aç karnına kahve tüketiyorsanız bir yerden sonra sinir uçlarınızda hissizleşmeye neden olur. Sürekli olarak aç karnınıa kahve tüketiyorsanız tansiyon sorunları ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Aynı zamanda günlük hayatınızda aşırı kahve tüketimleriniz sonucunda tükettiğiniz veya tüketeceğiniz ilaçların etkisini de azaltmaktadır.

 Kaynak: elmaelma.com