BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Telsimden borçlulara müjde

Telsim'in yeni kampanyası "hesabınızı kapatın" borçlu abonelerini çok mutlu edecek. İşte ayrıntılar;

Abone ol

Telsim Mobil Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş., 24 Mayıs 2006'dan önceki fatura borçluları için, faizin tamamının kaldırılarak borcun peşin ödenmesini sağlayan "hesabınızı kapatın" kampanyası düzenledi.

Telsim Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Adıgüzel, kampanyaya ilişkin düzenlediği basın toplantısında, geçen yılki kampanyadan farklı olarak borçlulara son bir kez daha fırsat tanıyacakları kampanyanın 14 Nisan-16 Mayıs 2008 tarihleri arasında geçerli olacağını kaydetti.

GECİKME FAİZİ SİLİNECEK

Kampanya dahilinde, borcun ana parasının ödenmesi halinde gecikme faizinin tamamının silineceğini, dolayısıyla yasal takibe maruz kalan ancak borcunu kapatamayanlar için kampanyanın büyük bir fırsat sunduğunu belirten Adıgüzel, ödemelerin İş Bankası şubeleri ile "www.telsimborcumbitsin.com" internet adresinden yapılabileceğini aktardı.

GEÇEN YILKİ KAMPANYADAN 202 BİN BORÇLU FAYDALANDI

Geçtiğimiz yıl düzenledikleri kampanyadan 202 bin borçlunun yararlandığını ve 25 milyon YTL'lik ödeme yapıldığını kaydeden Adıgüzel, şu anda 750 bin kişi hakkında hukuki takip dosyası bulunduğunu, ortalama dosya yaşı 6 yıl olduğu için temerrüt faiziyle birlikte borcun ciddi oranda yükseldiğini söyledi.

Yusuf Adıgüzel, kampanyadan yararlanacak kişilerin borç faizinin tamamen silineceğini ve haklarındaki yasal takibin sonlandırılacağını belirterek, şöyle devam etti:

750 BİN BORÇLU VAR

"750 bin, hukuki takip yapılan kişi sayısı var. Yasal takibe başlamadığımız ve küçük meblağlı borcu olanlarla birlikte borçlu listemiz 1,5 milyona yaklaşıyor. Bu yıl kampanya ile toplamda 136 milyon YTL'lik miktar hedefliyoruz. Şu anda yüzde 72'lik temerrüt faiziyle birlikte toplam borç miktarında ulaşılan rakam 750 milyon YTL. Ana para alacağımız aslında 75 milyon YTL. Davalar için harcanan harçlar ve mahkeme masraflarıyla 136 milyon YTL'ye ulaşmasını bekliyoruz."

ERKEN ÖDEME YAPMAKTA FAYDA VAR

Geçen yıl gerçekleştirdikleri kampanyada borçluların genellikle ödemelerini son günlere bırakmaları nedeniyle yığılmadan dolayı teknik birçok sorun yaşandığına işaret eden Adıgüzel, tekrar aynı sorunların yaşanmaması için borçluların son günleri beklemeden erken ödeme yapmalarında fayda olacağını söyledi.

EN YÜKSEK BORÇ 179 BİN YTL

Telsim'e en yüksek borcun 179 bin YTL ile Gaziantep'ten bir aboneye ait olduğunu, bunun yanı sıra kuruşlarla ifade edilebilecek kadar küçük meblağlı borçların da bulunduğunu ifade eden Adıgüzel, kampanyanın ardından Telsim Mobil Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş.'nin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredileceğini kaydetti.

Bu arada, borcunu ödemeyenlerin borçlarının 6183 sayılı "Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkındaki Kanun" hükümleri gereğince oluşacak gecikme zammının uygulanması suretiyle tahsil edileceği, takibinin TMSF tarafından yapılacağı belirtildi.