BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Telefonda çatışmayı dinletti

ABD'de telesekreterlerini dinleyen bir çift, Afganistan'da askerlik yapan oğullarının girdiği çatışmanın üç dakikalık bir kaydını buldu.

Abone ol

BBC'nin haberine göre, 22 yaşındaki Stephen Phillips birliği saldırıya uğradığı sırada yanlışlıkla cep telefonunun "yeniden ara" düğmesine bastı. Phillips, Oregon eyaletindeki ailesine bağlandığından habersiz, çatışmaya devam etti.

Telesekreterde duyulan sesler genelde silah sesleriydi ancak küfür ve "Kurşun getirin!" ya da "Geliyor!" gibi bağırışlar da vardı. Çatışma sırasında Stephen Phillips'in birliğinde ölen ya da yaralanan olmadı.

YOUTUBE'DE 200 BİN KEZ DİNLENDİ

Yaklaşık bir yıldır Afganistan'da olan Phillips'in kaydı, video paylaşım sitesi YouTube'da yayımlandı ve en az 200 bin kez dinlendi. Stephen Phillips olaydan birkaç saat önce ailesiyle konuşmuştu. Philips'in çatışmanın kargaşası içinde bir şekilde "yeniden ara" düğmesine bastığı belirtildi.

OĞLUMUN SESİNİ SON DUYUŞUM OLABİLİRDİ

Annesi Sandie Petee ve eşi Jeff, mesajı alışveriş dönüşünde aldı. Bayan Petee olay sırasındaki düşüncelerini "Arkadaşı bir yıl önce Irak'ta ölmüştü ve ben de 'Aman Allahım bu oğlumun sesini son duyuşum olabilir' şeklinde düşündüm" diye anlattı. Jeff Petee de "Bir ebeveynin asla duymak istemeyeceği bir şeydi" dedi.

ANNANEME SAKIN DİNLETMEYİN

Kaydı dinledikten sonra saatlerce Stephen Phillips'i aramaya çalışan aile, sonunda ona ulaşabildi. Telesekreterdeki mesajı dinlettikleri Phillips'in küfürler yüzünden utandığı söyleniyor. Annesine göre Amerikalı asker mesajı dinledikten sonra "Anneanneme sakın dinletmeyin" demiş.