BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Telefon değil sanki bilgisayar

Nokia'nın göz kamaştıran telefonu N97 için geri sayım başladı. Satışa çıkmadan 88 bin sipariş aldı..

Abone ol

Merakla beklenen telefon Nokia N97, 12 Ağustos'tan itibaren Türkiye'de satışa sunulacak. Önceki akşam Esma Sultan Yalısı'nda lansmanı yapılan yeni cep telefonu için şimdiden 88 bin sipariş alındı.

Firmanın telefon olarak değil, “bilgisayar” olarak tanıttığı ürün, 32GB dahili hafızaya ek olarak microSD kart desteği ile bu iddiasını doğruluyor.

Yerel widget

Nokia N97 mobil bilgisayarların tanıtıldığı toplantıda konuşan Nokia Türkiye Müdürü Conor Pierce, yeni ürünlerinde bulunan ''yerel widget'' uygulamaları sayesinde internet deneyimini kişiselleştirdiklerini anlattı.

Pierce, bu uygulamaları yerelleştirmek adına çeşitli firmalarla işbirliği yaptıklarını dile getirerek, Türkçe içerikle sunulan widget sayesinde kullanıcıların, Turkcell-im yoluyla tüm internet sayfalarına, günlük yaşamda ihtiyaç duyacakları bilgilere, e-postalarına ve arkadaşlarına tek tıkla ulaşabileceklerini bildirdi.

N97, Facebook gibi sık kullanılan sosyal ağ sitelerini 'Nokia Ovi Mağazası'nda topluyor., N97 aynı zamanda tek tıkla haber ajanslarına, bireysel bankacılığa, en yakın bankamatik veya şubenin nerede olduğuna ulaşabiliyor.

Nokia, yeni cep telefonunu piyasaya sürmek için Üçüncü Nesil teknolojinin Türkiye'de işlerlik kazanmasını bekledi. Bu sebeple dünyaya göre bir ay gecikmeli olarak 12 Ağustos'ta piyasaya sürülüyor.

İŞTE N97'NİN ÖZELLEKLERİ

[PAGE]

İlk 3 ay boyunca Turkcell ile 24 ay boyunca 99 liralık veya, 18 ay boyunca 120 liralık aylık ödemelerle satılacak. Bu tarifelerde, her ay 1GB ücretsiz data kullanımı, hafta sonu ücretsiz konuşma, görüntülü görüşme ve mesajlaşmanın yanı sıra bir aylık ücretsiz Turkcell Mobil TV hediye edilecek.

[PAGE]

Kurumsal müşterilere ise 12 ay boyunca aylık 163 lira ödemeli kontrat seçeneği sunulacak. Kontratsız satış bedelinde ise tavsiye edilen satış fiyatı 729 Euro ve Bonus Kart'a 12 taksit seçeneği var. Bu seçenekte Turkcell faturalı hat kullanıcılarına bir ay boyunca geçerli bin dakika ücretsiz konuşma, 100 MB data kullanımı ve yine 1 ay için Turkcell Mobil TV deneme olanağı sunuluyor.  

[PAGE]

Faturasız hat kullanıcıları ise bir ay boyunca her 150 kontör yüklemeye 1 hafta kullanım süreli bin kontör hediye, 100 MB internet kullanımı ve 1 aylık Turkcell Mobil TV izleme olanağına sahip olacak.

[PAGE]

QWERTY klavyeye ve 3.5 inçlik ve 16:9 görüntü biçimindeki dokunmatik geniş ekrana sahip olan Nokia N97, Symbian S60'ın 5. sürüm işletim sistemine sahip.

[PAGE]

32 GB dahili hafızası olan telefona, microSD kart ile 16 GB daha ekleyebiliyorsunuz. FM radyo, TV çıkışı, belge görüntüleme, sesli arama var. 

[PAGE]

Tam dolu pil ile aralıksız 37 saat müzik dinleyebiliyor ya da 4.5 saat video izleyebiliyorsunuz. saniyede 30 kare VGA video çekimi

[PAGE]

Boyutları 11.7 cm boy, 5.5 cm en, 1.5-1.8 cm. arası değişen kalınlıkta. Ağırlığı ise 160 gram..

[PAGE]

Dahili GPS özelliği sayesinde uydu üzerinden konumunuzu belirleyebiliyor ve yer tarifi alabiliyorsunuz.

[PAGE]

5 megapiksel kamerası bulunan ürünün kablosuz ağ, USB 2.0, Bluetooth bağlantı çeşitleri de mevcut.

[PAGE]

3.5 mm'lik standart kulaklık çıkışına sahip olan Nokia N97, 700 Dolar'lık yurt dışı fiyatı ile 2009'un ilk yarısında satışa sunulacak.