BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,81
ALTIN 2.399,58
HABER /  GÜNCEL

1 milyon TL huzur getirmedi

Bir gecede zengin oldu. Ama o meteliksiz milyoner.. Sürpriz hesap Adem Çalık'ın dengesini alt üst etti.

Abone ol

Bir gecede milyoner olan Adem Çalık'ın hesabına aynı gün bloke konuldu. Çalık, 1 milyon yüzünden bandaki 396 YTL'sini de kullanamaz oldu.

Bir yıl öncesine kadar Çayırova'da faaliyet gösteren Megapals ve Pimsa adlıaraba parçası üreten firmalarda işçi olarak çalıştığını söyleyen Adem Çalık, biray önce Fortis'ten hesap ekstresi istediğini söyledi.

Hesap ekstresinde 396YTL'nin yanı sıra 1 milyon lira para gördüğünü söyleyen Adem Çalık, "Parayı görünce şok oldum. Hesabımda 1 milyon görünüyordu. Bir süre inceledikten sonra paranın bloke olduğunu gördüm" dedi. Çalık, 1 milyonla birlikte 396 YTL'nin de bloke edildiğini söyleyerek "Bankaya hesaba neden bloke konulduğunu sordum. Bilgi vermediler, ikametgah getir blokeyi kaldıralım diyorlar" şeklinde konuştu.

1 yıllık hesap ekstresinde kendisinin bilgi dışında hesabında farklı farklı işlemler yapıldığını söyleyen Çalık, "Benim bilgim dışında bir sürü işlemler yapılmış. Adres bölümü de yanlış. Sultanbeyli Kocaeli diye adres görünüyor. Hesabın içinde hesap var" diye konuştu.

Birçok şeyden şüphelendiğini söyleyen Çalık, "İlk önce paranın çalıştığımfirmalara sunduğum teklifler karşılığında yatmış olabileceğini düşündüm. Ancak hesaplardaki internet ve havale işlemlerini görünce farklı şeylerden şüphelenmeye başladım" diye konuştu.Hesabında kendisinin bilgisi dışında yapılan işlemlerden dolayı suç duyurusunda bulunacağını belirten meteliksiz trilyoner Adem Çalık, "Bu para nereden çıktı, neden bloke edildi, kim yatırdı, benden habersiz kimler hesabımda işlem yaptı?Bunların hepsinin araştırılmasını istiyorum. İnsanın hesabında birden 1 trilyon ortaya çıkınca aklına bin bir çeşit şey geliyor.

Vergi dairesine gidip vergi borcum olup olmadığını sorgulattım. Çok şükür herhangi bir borcum çıkmadı" diye konuştu.