BIST 10.908
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.513,39
HABER /  SPOR

Tekkeye teklif yok

Haşim SayitoğluTekke konusunda şu ana dek kendilerine gelen resmi bir teklifin olmadığını söyledi.

Abone ol

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, bordo-mavili takımın kaptanı Fatih Tekke konusunda şu ana dek kendilerine gelen resmi bir teklifin olmadığını söyledi.

Sayitoğlu, Fatih gibi oyuncuların hedeflerinin Avrupa olduğunu belirterek, “Gerek kaptana, gerek başka oyuncuya Avrupa'dan teklif gelirse futbolcunun da isteği olursa oturur yönetim kurulu olarak karar veririz. Muhakkak gitmeyi düşünürse iki tarafın menfaatleri doğrultusunda değerlendirme yaparız. Ama şu ana dek Fatih konusunda bize gelen resmi bir teklif yok” dedi.

Sözleşmesi gelecek sezon sonunda bitecek bu futbolcuyla ilgili gelecek ay içerisinde görüşme yapabileceklerini de ifade eden Sayitoğlu, şöyle konuştu: “1 yıl kalmışsa muhakkak ki oturur konuşuruz. Kaptan Fatih, Trabzonludur. Kulübün menfaatlerini düşünür ve o yönde hareket eder. Olmazsa ocak ayındaki ara transfer döneminde kaptanla ilgili transfer görüşmesi yaparız. Kalmayı düşünürse, sözleşmesini yenileriz. Kaptanımızdan herhangi olumsuz bir davranış beklemediğimiz, öyle bir şey olacağına inanmadığımız için bu konuda acele söz konusu değil. Ama kendinden talep gelirse oturur konuşuruz.”

Gökdeniz'in de Trabzonspor'a katkısı olan bir futbolcu olduğunu dile getiren Sayitoğlu, “Her insanın gençliğinde belli hataları olabilir. Kendisi geçmişte ne kaybettiğini 6 ay içinde anladı. O bilinçle hareket ediyor. Aynı şekilde Trabzonspor'a katkısı ortada. Gökdeniz gibi futbolcu kolay bulunmuyor. İnanıyorum ki yeni sezonda Trabzonspor'a büyük katkısı olacak. Trabzonspor'un hak ettiği yeri yakalaması konusunda desteği olacaktır” dedi.

MEHMET YILMAZ DÖNÜYOR

Sayitoğlu, Mehmet Yılmaz'ı devre arasında Denizlispor'a kiralık olarak verdiklerini belirterek, “Mehmet Yılmaz, şu anda Trabzonspor'un oyuncusu. Yeni sezonda futbola kadromuzda devam edecektir” dedi.

Tomas Jun'un da bonservisinin Trabzonspor'da bulunduğunu dile getiren Sayitoğlu, “Yeni sezonda kendisine, kiralık veya satılık olmak üzere kulüp bulursa yardımcı olacağız. Ancak olmazsa Jun'u kadromuza çağıracağız” diye konuştu.
Lee Yong ile görüşmelerinin sürdüğünü kaydeden Sayitoğlu, teknik adamın belirlenmesinden sonra bu konunun netleşeceğini kaydetti.

Takımda 8 yabancı futbolcunun bulunduğunu kaydeden Sayitoğlu, “6 yabancı oynatmak durumundayız. Fabiano Eller kiralık, ocak ayında sözleşmesi bitiyor. Lee Yong'un sözleşmesi bitti. Sayı 6'ya düşüyor, ancak yabancı transferi için 1-2 oyuncu kontenjanımızı açabiliriz” dedi.

Kaynak:Hürriyet