BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,75
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

Tekirdağ'da haremlik selamlık plaj!

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde, CHP'li Belediye Başkanı İbrahim Uyan kadınlara ayrı plaj yaptırdı.

Abone ol

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde, Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Uyan'a bölge halkı tarafından 2000 yılında yoğun talep gelmesi üzerine hayata geçirilen Kadınlar Plajı bugünlerde Türkiye'nin çeşitli illerinden gelenlerle dolup taşıyor.

Kadınlara tahsis edilen ve erkeklerin girmesi yasak olan plaj, özellikle tesettürlü bayanlardan büyük ilgi görüyor.

"KADINLARIN İSTEĞİ ÜZERİNE YAPTIK"

Tekirdağ Marmara Ereğlisi ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı İbrahim Uyan, kadınlardan gelen istek üzerine ilçedeki sahilin bir bölümünü branda ile çevirerek kadınlara tahsis etti. Kadınlara özel hale getirilen plajda, kadınlar erkeklerden uzak, rahat denize giriyor. Kadınlara ücretsiz olarak hizmet veren plaja Tekirdağ, İstanbul, Edirne, Çanakkale, Kocaeli, Bursa ve çevre ilçelerden gelen özellikle tesettürlü kadınlar ilgi gösteriyor.

GÜNLÜK 1000 KİŞİ GELİYOR

Yaz ayların tatilcilerin gelmesi ile nüfusu 250 bin kişi olan ilçede plajdan günde yaklaşık bin kadının yararlanıyor. Plajın güvenliğini de belediye tarafından görevlendirilen kadın görevliler sağlıyor. Erkekleri plaj çevresine yaklaştırmayan kadın görevliler, kurallar gereği plaja 10 yaş üstü erkek çocukları da içeri almıyor.

İstanbul'dan kadınlar plajına geldiğini ifade eden bir tatilci, "Türkiye'nin her yerinde bu şekilde bir plaj olması gerekir. Çok güzel bir plaj. Diğer plajlara gitme gereği duymuyoruz. Geçen yıl Çeşme'ye gittim. Başı açık bir kadın olarak hiç rahat edemedim. Burada biz bizeyiz. Kadınlar, kadınların derdinden anlıyor" dedi.

AK PARTİ'Lİ BELEDİYENİN UYGULAMASI TEPKİ TOPLAMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine bağlı Ereğli Mevkii'nde yazlık evleri bulunanların hemen önündeki sahile AK Partili Büyükşehir Belediyesi'nce tahta perde çekilerek yaptırılan ve bölgede 'Tesettür Plajı' olarak adlandırılan Kadınlar Plajı uygulaması yapılmıştı. Özellikle tahta perde şeklindeki duvar başta CHP kanadı olmak üzere bazı çevrelerde yankı bulmuş, sert tepki toplamıştı. Hatta utanç duvarı bile denilmişti.